"Gledaš ono protiv Škotske i pitaš se 'Šta je, bre, ovo?'" - BIGportal.ba
Fudbal Sport

“Gledaš ono protiv Škotske i pitaš se ‘Šta je, bre, ovo?'”

Dragan Stojković Piksi kaže da će biti određenih promena u A reprezentaciji Srbije.

On je u Jutarnjem programu TV Prva prokomentarisao i medijske spekulacije (neće biti mesta više za Kolarova, novi kapiten Dušan Tadić).

Piksi, ipak, nije želeo da govori o konkretnim promenama.

“Biće promena. Ne kažem da pre nije bilo dobro. Ja imam svoju viziju svoju filozofiju. Pretpostavljam da će promene iznenaditi. To će biti promene za dobro tima, kolektiva, atmosfere. Za dobro te zdrave grupe koja u martu treba da krene da se bori i da krajem godine završi”, rekao je Piksi.

Verujete da možemo na SP?

“Stalno pričamo o potencijalima, talentu, koje imamo. Taj talenat treba da se pokaže tada kada je najpotrebnije. Nedostaje nešto… Nisam bio u tom sistemu. Nisam želeo da komentarišem sa strane, nisam znao šta se dešava. Treba stvoriti timski, patriotski duh, prioritet. To treba da stvorim, to treba da napravim. Ako nemate uspeha i ako poraze doživljavamo kao tragedije, pitanje je samo način na koji gubite. Da li gubite na pravi način, sa dostojanstvom ili bez.”

Od čega će zavisiti kako će voditi selekciju?

“Zavisi od mnogo stvari. Kako se osećaš, da li imaš podršku, zavisi od rezultata… Ovu odluku nisam doneo sam. Sve odluke donosim u razgovoru sa porodicom. To je motor svega. Da nemam podršku porodice, nikad ne bih prihvatio ovako nešto. Dok god budemo bilo lepo, dok god Srbiju budem činio ponosnom, ja ću biti tu. Ne da ću dati sebe samo, daću život za ovo.”

Kako vidi reprezentativce?

“Vidim ih kao talentovane momke, igrače koji igraju u velikim ligama, profesionalce… Ono gde ih ne vidim kako treba jeste kada oni dođu ovde i ne odigraju dobro. Kada odgledaš ono protiv Škotske, pitaš se ’Šta je, bre, ovo?’. Odigrali smo ležerno. Mora da se probudi u njima neki žar, mora ta krv da vri.”

O meču Zvezda – Milan…

“Naravno da je Milan u većoj prednosti nego Zvezda. Budžeti ne mogu da se mere. Morali su da budu hrabri, odigrali su maksimalno i to im se vratilo u poslednjoj sekundi, gde je rezultat otišao na 2:2. To je po meni jako dobar rezultat i on će ostati u istoriji kluba.”

Danas objavljeno

“Demonizacija Đokovića mora da prestane”

Zeljka

“Ako neko nekad pomisli da kritikuje Ronalda, neka pogleda ovaj meč”

Zeljka

Bogdanović najbolji u pobedi, Pokuševski bez poena, Vučević 15+15, Nurkić 15+14,

Zeljka

Ostavite komentar