"Gledao sam dva 'večita' derbija i nisam oduševljen" - BIGportal.ba
Fudbal Sport

“Gledao sam dva ‘večita’ derbija i nisam oduševljen”

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković Piksi je u poslednji čas pozvao jednog igrača iz Crvene zvezde ili Partizana.

To će biti Nemanja Jović koji, iako veoma mlad, dobiće priliku da se nametne na turneji u Japanu gde će “orlovi” igrati protiv Jamajke i Japana.

Ali, selektor Stojković nije zadovoljan onime što je video u “večitom” derbiju u Linglong Superligi Srbije (1:0 za Zvezdu) i finalu Kupa Srbije (posle 0:0 u 120 minuta Zvezda pobedila na penale).

“Gledao sam poslednja dva derbija i nisam oduševljen. To je bilo kratko, pretpostavljam da i vi koji me gledate i pratite delite to mišljenje. Niko od igrača nije pokazao nešto posebno, ali mali Jović jeste za svoje godine i pošto je najmlađi je pokazao neku razliku koja je bila intrigantna. U ovoj situaciji kada može da mu se pruži prilika, zašto da ne. On je iz Partizana, eto iz ta dva kluba imamo jednog igrača. Ima tamo kandidata, ne kažem, ali ja to ovako vidim”, prokomentarisao je Stojković.

Selektor je upitan i da li bi mlada reprezentacija Srbije na čelu sa Zvonkom Živkovićem trebalo da prati model igre “A” tima, formaciju i sistem.

“Neću uticati na mladi tim, oni će igrati kako oni misle. Ne znam šta to znači: “Igrajte kako mi igramo?” Onda dajte da ja vodim mladu ekipu. Pustite ih da igraju kako mogu i da ne zavise od toga kako ‘A’ tim igra. Svi sistemi su dobri i svi sistemi su loši, svaki ima i vrline i mane. Igrali smo sa trojicom pozadi, mislim da to nije bilo loše, ali to ne znači da ga nećemo promeniti. Smatram da je tehnika ta koja mora da dođe do izražaja, na tome uvek insistiram da bismo pokazali da umemo da igramo fudbal. Ako misle da treba da kopiraju, ja ih podržavam, ali nije obaveza”, podvukao je selektor Stojković.

Danas objavljeno

Medvedev na terenu spomenuo Đokovića i izazvao buru u Melburnu

Zeljka

Od 0:2 do 3:2 za polufinale: Medvedev poslije preokreta bolji od Alijasima!

Zeljka

Kovačević: Lazetić nije Vlahović, više je kao Ibrahimović

Zeljka

Ostavite komentar