11. Februara 2020.

Gledanost Oskara 2020. u SAD pala na najniži nivo

Big Portal

U 2019. godini, veče dodele Oskara, najprestižnije filmske nagrade u Holivudu privuklo je 29,6 miliona gledalaca, posle jednog istorijskog minimuma od 26,5 miliona prethodne godine.

Ceremonija 2020. godine će ostati zapamćena po tome što je južnokorejski film Parazit osvojio četiri Oskara uključujući glavnu nagradu za najbolji film, prvi put da je jedan film na jeziku koji nije engleski osvojio tu nagradu. Međutim, kritičari se slažu da ceremonija koja je trajala više od tri i po sata nije bila posebno upečatljiva.

Drugu godinu zaredom veče nije imalo voditelja, u nadi da će se ponoviti uspeh iz 2019. godine ali nastupi zvezda koje su se smenjivale na sceni da se našale i otvaraju koverte sa nagradama uglavnom su bili razočaravajući.

Gledanost Oskara koja je prelazila 43 miliona 2014. godine neprestano pada poslednjih godina u SAD, poput drugih ceremonija dodele nagrada kao što su Zlatni globus, Gremi i druge.

https://www.instagram.com/p/B8arkgKAud9/?utm_source=ig_embed


Ponovo je ove godine stiglo puno kritika na dodelu Oskara, mnogi su zamerali zbog nedostatka etničkog i kulturnog diverziteta u nominacijama kao i nedostatku žena u nominaciji za kategoriju reditelja. Neki su čak preko društvenih mreža pozivali da se bojkotuje ceremonija. Ipak od 39 dodeljenih zlatnih statueta 2020. trećina je pripala ženama.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare