8. Jula 2022.

Glavobolje sa električnim policijskim vozilima: Ne mogu u potjere, ostaju bez struje

Big Portal

Električni automobili su budućnost – ostavljamo vašoj mašti da odlučite kakva, a u nekim segmentima i sadašnjost. Na primer, mnoge evropske policijske snage odlučile su da zamene svoju flotu benzinskih i dizel automobila električnim vozilima.

Tako engleska policija Glosteršira u svom voznom parku ima čak 21 odsto električnih automobila (od ukupno 435). A kakva su iskustva te policijske jedinice?

“Čuo sam za mnoge probleme policajaca u električnim vozilima. Teško im je da nađu stanice za punjenje, ostanu bez struje i onda moraju da pređu u drugo vozilo. U potpunosti razumem i podržavam mere za zaustavljanje klimatskih promena, ali moj prvi prioritet je borba protiv kriminala”, rekao je za Telegraf Kris Nelson, načelnik policije Glosteršira.

Kao što možete zamisliti, ovo često čini policijske potere gotovo nemogućim, posebno kada su baterije napunjene manje od 25 odsto kapaciteta.

Police spend £1,500,000 on electric cars that are too slow to catch  criminals | Metro News

Velika Britanija od 2030. zabranjuje prodaju novih dizelaša i benzinaca, pa će mnoge policijske uprave sigurno imati velike porudžbine automobila sa SUS motorima pre tog roka. Ili će baterije na njihovim električnim vozilima morati da omoguće autonomiju u vožnji od najmanje 600 kilometara – čak i zimi.

B92.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare