Glavni slovenački epidemiolog napustio savjetnički tim - BIGportal.ba
Region Vijesti

Glavni slovenački epidemiolog napustio savjetnički tim

Glavni slovenački epidemiolog Mario Fafangel napustio je radnu grupu Ministarstva zdravlja koja savjetuje Vladu o mjerama za borbu protiv kovida-19, saopštio je danas Nacionalni institut za javno zdravlje (NIJZ).

Šef NIJZ-ovog Centra za zarazne bolesti Fafangel obavijestio je ministra zdravlja Tomaža Gantara o svojoj odluci i objasnio svoje razloge, ali ne namjerava da ih javno iznese, prenio je STA.

Fafagel je nedavno rekao političkom nedjeljniku “Mladina” da nije saglasan s nekim ograničenjima koja je nametnula slovenačka vlada, ali je naglasio da su u cjelini potrebna striktna ograničenja da bi se suzbila epidemija.

Slovenija je u nedjelju registrovala 480 novih slučajeva virusa korona, a epidemija ne pokazuje znake slabljenja, prema podacima koje su saopštili iz Ministarstva zdravlja, prenijela je agencija STA

Još 52 pacijenta su preminula, pa je sada ukupan broj pacijenata koji su izgubili život s ovom bolešću 1.796.

Najnoviji podaci o 480 zaraženih dolaze poslije 1.751 testiranih ljudi, što znači da je ostao procenat pozitivnih – 27,41.

Broj hospitalizovanih ljudi se nije povećao – na bolničkom liječenju je 1.301 pacijent, a 44 osobe su proglašene zdravim, dok je broj pacijenata na odjeljenju intenzivne njege 196.

Slovenija dosad ima potvrđenih više od 86.000 slučajeva virusa korona.

TANJUG

Danas objavljeno

“Tužilaštvu dostavljena imena funkcionera MUP-a zbog prisluškivanja Vučića”

M.

Srbija: Više od 3.000 novozaraženih, preminulo 20 osoba

M.

Čeka se zvanična potvrda o ruskim vakcinama

M.

Ostavite komentar