Glavni inžinjer Toyote Supre želi novi MR2 uz pomoć Porschea - BIGportal.ba
Auto-moto Ostalo

Glavni inžinjer Toyote Supre želi novi MR2 uz pomoć Porschea

Nakon što se udružila sa Subarum za model 86 i BMW-om za Supru, Tuyota je navela mogućnost povratka modela Celica i/ili MR2.

Glasine nastavljaju kružiti, a jedna od njih je električni model MR2 ili oživljavanje malog automobila visokih performansi uz pomoć Subarua. Ali sada se čini da Toyota gleda u drugom smjeru, barem prema izjavi glavnog inžinjera Supre Tetsuye Tade. On je za AutoIndustriyu govorio o hipotetičkom oživljavanju modela MR2 nakon gašenja 2007. godine. Kada mu je postavljeno pitanje s kim bi volio sarađivati na potencijalnoj četvrtoj generaciji sportskog automobila, njegov odgovor je bio “Porsche”.

Naravno, nemoguće je znati da li se Tada šalio ili je zaista bio ozbiljan. S druge strane, ova mogućnost se ne može isključiti ako se uzme u obzir Toyotina odlučnost da sarađuje s drugim proizvođačima i tako smanji svoje troškove, a istovremeno ubrza razvoj sportskih automobila.

Preporođeni MR2 bi se pridružio modelima 86 i Supra, ali i Toyotinom flagship vozilu visokih performansi. Radi se o modelu GR Super Sport, hiperautomobilu koji će imati hibridni pogon i oko 1.000 KS.

Tada je ranije ovog mjeseca za Autoblog rekao da Toyota želi uvesti u ponudu nove verzije Supre.

Izvor. Klix

Danas objavljeno

Koliko je naporno voziti Formulu 1?

Vanja A

Dobra vijest za kupce: Padaju cijene baterija za električna vozila

Vanja A

Kia EV6 impresivna na testu „severnog jelena“

Vanja A

Ostavite komentar