8. Januara 2022.

Glavni inženjer odgovoran za Apple M1 čip, prešao u Intel

Big Portal

Wilcox je preuzeo ulogu CTO tima Client SoC Architecture u Design Engineering Group u Intelu, prema njegovom LinkedIn-u. Tokom svog vremena u Appleu, Wilcox je igrao važnu ulogu u prelasku na Appleove M1 čipove sa Intela.

Drago mi je što mogu da podelim sa vama da sam započeo novu poziciju kao saradnik u Intelu, tehnički direktor grupe za projektovanje, klijent SoC arhitekture u Intel Corporation. Ne bih mogao biti više oduševljen što ponovo radim sa neverovatnim timovima koji pomažu u stvaranju revolucionarnih SOC-a . Velike stvari su pred nama!”

Pre nego što je radio na Apple M1 čipu, Wilcox je bio deo tima u Apple-u koji je bio fokusiran na razvoj čipova T-serije. Njegov profil kaže da je „predvodio tranziciju“ za sve Mac-ove na Apple silicijum.

Direktor Mac Sistem Architecture tima koji je uključio svu arhitekturu sistema, integritet signala i integritet napajanja za Mac sisteme. Vodio je prelazak svih Mac računara na Apple Silicon, počevši od M1 čipa, a pre toga je razvio SoC i sistemsku arhitekturu iza T2 koprocesora.

Sa Wilcoxom koji se pridružio drugoj strani, čini se da će rat čipseta ponovo intenzivirati. Izvršni direktor Intela Pat Gelsinger rekao je da se “nada” da će ponovo osvojiti Apple-ov posao tako što će napraviti čip koji je bolji od Appleovog čipa. Pored toga, on je takođe rekao da planira da obezbedi da Intelovi proizvodi budu „bolji od njihovih“ i da Intel ima otvoreniji i „življi“ ekosistem.

Wilcox donosi mnogo iskustva nazad Intelu. Prethodno je bio u ovoj kompaniji pre nego što se pridružio Apple-u. Radio je kao glavni inženjer na PC čipsetima u Intelu. Štaviše, takođe je radio u kompanijama za čipset kao što su Magnum Semiconductor i Nvidia. Nakon što se pridružio Intelu iz Apple-a, Wilcox je rekao:

Posle neverovatnih osam godina odlučio sam da napustim Apple i potražim drugu priliku. Bilo je to neverovatno iskustvo i nisam mogao da budem ponosniji na sve što smo postigli tokom mog boravka tamo, što je kulminiralo u Apple Silicon tranziciji sa M1, M1 Pro i M1 Max SOC-ovima i sistemima. Mnogo će mi nedostajati sve moje Apple kolege i prijatelji, ali i radujem se povratku u Intel”, prenosi PocketNow.

Benchmark.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare