Glavne ulice u Debeljacima i dalje čekaju sanaciju - BIGportal.ba
Banja Luka

Glavne ulice u Debeljacima i dalje čekaju sanaciju

Završetak prve faze planirane sanacije Ulice Tešana Podrugovića i Ponirske u naselju Debeljaci očekuje se do kraja sljedeće godine, kazali su za “Nezavisne” iz Odjeljenja za saobraćaj i puteve.

Projektom je planirana rekonstrukcija javne saobraćajnice, kao i izgradnja obostranih trotoara u okviru ove dvije glavne ulice u Debeljacima.

“Predviđeno je izmještanje postojeće rasvjete, kao i rekonstrukcija postojećih mostova zbog poprečnog profila buduće saobraćajnice”, rekli su iz nadležnog odjeljenja.

Dodali su da je sanacija Ponirske ulice predviđena u dijelu od pružnog prelaza do raskrsnice s Ulicom Tešana Podrugovića u dužini od 600 metara, dok se dio Ulice Tešana Podrugovića pruža u dužini od oko 900 metara jugoistočno od te raskrsnice.

“Ove ulice trenutno su asfaltirane sa kolovozom promjenjive širine do pet metara”, kazali su iz ovog odjeljenja.

Dodali su da je u planu izgradnja komunalne infrastrukture koju čini javni oborinski kolektor iz više dijelova ukupne dužine od 1.500 metara, kao i fekalni kolektor od oko 300 metara, zajedno s individualnim priključcima koji nedostaju na tom dijelu saobraćajnice.

Dejan Štrbac, predsjednik Savjeta mjesne zajednice Debeljaci, rekao je za “Nezavisne” da je sanacija ove ulice od velikog značaja jer njom dnevno prođe 2.000 mještana ovog naselja.

Istakao je da je do sada urađen jedan kilometar kanalizacije te da je potrebno da se radi na proširenju puta, kao i na trotoarima.

“Oko 300 metara ulice je u dobrom stanju, dok je ostali dio veoma loš. Bankine kraj puta nisu nasute, na ulicama su rupe, a pored toga nema ni trotoara”, rekao je Štrbac.

Prema njegovim riječima, ulica u ovom stanju predstavlja opasnost za djecu koja tu svakodnevno prolaze.

“U blizini ulice se nalazi osnovna škola, tako da ovom ulicom dnevno prođe oko 150 učenika”, kazao je Štrbac.

Iz Odjeljenja za saobraćaj i puteve su dodali da početak predviđene sanacije zavisi od obezbjeđivanja budžetskih sredstava, kao i rješenja pitanja imovinsko-pravnih odnosa.

“Projekat je rađen za 1.500 metara puta, ali se razmatraju faze za izgradnju u skladu sa budžetom i dinamikom rješavanja imovinsko-pravnih odnosa”, rekli su iz nadležnog odjeljenja.

Dodali su da ukupna vrijednost projekta za 1.500 metara saobraćajnice iznosi 2.500.000 KM.

Nezavisne novine

Danas objavljeno

Pokreni posao: Javni poziv za besplatno učešće u programu podrške razvoju biznisa

M.

Obradujmo najmlađe: Udruženje “Četiri plus” počelo akciju prikupljanja paketića

M.

Jedna ulica u Banjaluci danas ostaje bez vode veći dio dana

M.

Ostavite komentar