Glavna tužiteljka BiH Gordana Tadić sastala se sa majkom Davida Dragičevića - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

Glavna tužiteljka BiH Gordana Tadić sastala se sa majkom Davida Dragičevića

Glavna državna tužiteljka Gordana Tadić sastala se sa majkom Davida Dragičevića, Suzanom Radanović.

Na sastanku je razgovarano o aktivnostima koje Tužilaštvu Bosne i Hercegovine provodi u okviru predmeta stradanja Davida Dragičevića u martu 2018. godine.

Radanović je boravila u Tužilaštvu Bosne i Hercegovine, gdje se, osim s Tadić, sastala i sa zamjenicom glavnog tužitelja Ozrenkom Nešković, koja sa svojim timom postupa u navedenom predmetu.

Radanović je upoznata sa provedenim aktivnostima Tužilaštva Bosne i Hercegovine, nakon preuzimanja predmeta iz Okružnog javnog tužilaštva u Banja Luci i Posebnog odjeljenja Republičkog javnog tužilaštva Republike Srpske.

S obzirom da je Sud Bosne i Hercegovine, koncem jula donio rješenje kojim su odbili dati saglasnost na izjavu glavne tužiteljice Gordane Tadić o nepoduzimanju kaznenog gonjenja Suzane Radanović, navedena će tokom današnjeg dana dati svoj iskaz u Tužiteljstvu Bosne i Hercegovine, u svojstvu svjedoka-oštećene u navedenom predmetu.

U ovom predmetu Tužilaštvo Bosne i Hercegovine aktivno poduzima radnje dokazivanja u više segmenata, u cilju otkrivanja svih propusta koji su doveli do neefikasne istrage stradanja Davida Dragičevića, o čemu je nedavno i Ustavni sud Bosne i Hercegovine donio odluku utvrdivši povredu ustavnih prava roditelja Davida Dragičevića na djelotvornu istragu.

Intenzivan rad na ovom predmetu se nastavlja, poduzima se više istražnih radnji, te će rezultati poduzetih aktivnosti biti vidljivi u javnosti u narednom periodu.

Klix.ba

Danas objavljeno

Preminula Marina Tucaković: Nije se izborila sa opakom bolešću

M.

“Islamska država” preuzela odgovornost za eksplozije u Avganistanu

M.

Preliminarni rezultati: Putinovoj stranci najviše glasova

M.

Ostavite komentar