4. Marta 2022.

“Glavna opasnost dolazi od neonacista”

Big Portal

“Glavna opasnost dolazi od neonacističkih vojnih formacija koje vrše brojne ratne zločine, koristeći terorističke metode, raspoređujući udarno oružje u stambenim naseljima, cinično se krijući iza civilnog stanovništva. Istovremeno, zvanični Kijev ne ispunjava svoja obećanja da će zaustaviti ovo varvarstvo, poslednjih dana broj takvih slučajeva se povećava”, navodi se u izveštaju.

Putin je još jednom naglasio da se ruska vojska ne bori protiv civila, već udara samo po vojnim objektima.

Savetnik šefa kabineta Zelenskog Mihail Podoljak potvrdio je na konferenciji da je vrlo verovatno da treća runda pregovora bude održana 5. ili 6. marta.

Ruski predsednik je nakon razgovora pozvao Šolca da utiče na kijevske vlasti za brzo oslobađanje i bezbednu evakuaciju stranaca. Putin je potvrdio da je Rusija otvorena za dijalog sa ukrajinskom stranom, kao i sa svima koji žele mir u Ukrajini, ali podložna ispunjenju svih ruskih zahteva.

Nemački kancelar je tokom razgovora pozvao Moskvu da odmah prekine specijalnu operaciju.

On je takođe ukazao na potrebu da se obezbedi pristup humanitarnoj pomoći području borbenih dejstava, rekao je novinarima portparol nemačkog kabineta ministara Štefen Hebeštrajt.

Ruski predsednik Vladimir Putin potpisao je 21. februara ukaze o priznavanju nezavisnosti DNR i LNR, kao i ugovore o prijateljstvu, saradnji i uzajamnoj pomoći, koji, između ostalog, predviđaju pravo na izgradnju vojnih baza na teritoriji stranke i jedni drugima pružaju vojnu pomoć.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare