Glavna glumica napustila seriju "Afera", fanovi šokirani: Sada je otkriveno i zašto - BIGportal.ba
Magazin Showbiz

Glavna glumica napustila seriju “Afera”, fanovi šokirani: Sada je otkriveno i zašto

Bilo joj je zabranjeno da priča o razlozima odlaska

LjUBITELjI američke psihološke drame The Affair odnosno “Afera” (prošlog februara emitovana na RTS), koja je snimana od 2014. godine, prošlog leta doživeli su neprijatno iznenađenje. Naime, produkcija je tada odlučila da se odrekne glavne glumice Rut Vilson. Budućnost nagrađivane TV serije tako je, na kraju četvrte sezone, dovedena u pitanje. Ipak, snimljena je i peta, za koju se ispostavilo da je poslednja.

Vilsonova (37), koja je za ulogu Alison Bejli u intrigantnoj priči o emotivnim posledicama vanbračne veze nagrađena Zlatnim globusom, od produkcije ovog uspešnog projekta je dobila šut-kartu jer je, navodno, bila kivna što je njen partner, glumac Dominik Vest, neuporedivo više plaćen.

– Zarađujem manje od muškaraca koji bi bili u mojoj poziciji. Čak ni posle Zlatnog globusa ne mogu da im pariram. Dominik Vest definitivno dobija više novca. Ne znam koliko, ali sigurna sam da je plaćeniji od mene – rekla je tada glumica koju smo gledali i kao Džejn Ejr u verziji iz 2006. godine. Posle ove njene izjave produkcija je saopštila da je Rut insistirala na tome da snimi samo četiri sezone, pa je njen lik “ubijen”, tako što je Alison počinila samoubistvo utapanjem u blizini svog doma.

Publika je bila šokirana, ali sada, najzad, barem zna istinu – Vilsonova je ućutkana! Bilo joj je zabranjeno da priča o razlozima odlaska. To su potvrdili izvori iz produkcije, koji su još rekli da se glumica dugo žalila na “toksičnu” atmosferu na snimanju, ali i na insistiranja da se od nje traži da snima sve više i više golišavih scena, što prvobitno nije bio dogovor. Kako niko nije imao sluha za njene žalbe, odlučila je da ode.

Nije Rut, međutim, smetala samo učestalost scena seksa, već i njihova priroda. Takođe, više nije mogla da podnese stalno trvenje između nje i sekretarice Sare Trim. I drugi koji su radili na ovom projektu potvrdili su da je Trimova bila gluva na sve pritužbe da glumce stavlja u nemoguć položaj.

Navedeno je i da je Trimova komentarisala izgled glumica na neprimeren način, uključujući i Vilsonovu, kao i da su reči koje je izgovarala tom prilikom “pre mogle izaći iz usta nekog muškarca pedesetih godina prošlog veka, nego iz usta jedne žene”. Izašlo je na videlo i da su pomenute scene seksa, tokom snimanja, iole da se vide na mnogo monitora, što znači da su ih gledali i ljudi koji nisu deo produkcije.

– Nisam manipulativna. Oduvek sam feministkinja. Prekidala sam scene seksa u kojima je Vilsonovoj bilo neprijatno. Ne bih mogla da maltretiram bilo koju ženu, to nema veze sa realnošću – kategorična je žena, koja je svojevremeno bila i deo produkcije hit serije “Kuća od karata”.

Kako bilo, “Afere” više nema. Posle blistavog početka, dočekala je prljav kraj.

Izvor: Novosti

Danas objavljeno

Jeste li znali zašto lišće mijenja boju na jesen?

Vanja A

Lopovi klonirali glas direktora i odnijeli 35 miliona dolara

Vanja A

Zvijezda hit serije “Squid Game”: Teško je biti slavan, kćerka mi pomaže jer nemam menadžera

Vanja A

Ostavite komentar