Glavaš uoči suđenja prijavio Fehira za ubistvo u garaži - BIGportal.ba
Region Vijesti

Glavaš uoči suđenja prijavio Fehira za ubistvo u garaži

Branimir Glavaš, optužen za ubistva i mučenja osječkih Srba u slučajevima “garaža” i “selotejp”, podnio je na početku ponovljenog suđenja krivičnu prijavu protiv nekadašnjeg krunskog svjedoka Krunoslava Fehira, zbog ubistva Srbina Čedomira Vučkovića, ubijenog u osječkoj garaži 1991. godine. Branimir Glavaš (Agencije) – Foto: ilustracija Branimir Glavaš (Agencije)Foto: ilustracija Branimir…

Branimir Glavaš, optužen za ubistva i mučenja osječkih Srba u slučajevima “garaža” i “selotejp”, podnio je na početku ponovljenog suđenja krivičnu prijavu protiv nekadašnjeg krunskog svjedoka Krunoslava Fehira, zbog ubistva Srbina Čedomira Vučkovića, ubijenog u osječkoj garaži 1991. godine.
Branimir Glavaš (Agencije) – Foto: ilustracija
Branimir Glavaš (Agencije)Foto: ilustracija
Branimir Glavaš je krivičnu prijavu podnio uoči Fehirovog svedočenja, prenosi Hina.

Vučkovića je u avgustu 1991. ubio tada 16-godišnji Fehir, pripadnik takozvane Branimirove osječke “zaštitne čete”, koji je naknadno dobio status zaštićenog svjedoka, a u ranijim je suđenjima teretio Glavaša, prenosi Hina.

Glavaševi advokati su danas u zagrebačkom Županijskom sudu obavijestili sudsko vijeće o prošlonedjeljnom podnošenju krivične prijave protiv Fehira.

Suđenje je nastavljeno čitanjem optužnice nakon čega su se Glavaš i njegovi suoptuženici izjasnili da nisu krivi, a na raspravi će ponovno biti ispitan i Fehir.

Novo suđenje u slučajevima “garaža” i “selotejp” zakazano je nakon što je Vrhovni sud početkom januara ukinuo odluku izvanraspravnog veća zagrebačkoga Županijskog suda iz marta prošle godine, prema kojoj je ponovljeno suđenje Glavašu trebalo da se odvoji od postupka njegovim suoptuženicima.

Glavaš i njegovi suoptuženici od početka odbacuju optužbe za zlostavljanja, mučenja i ubistva osječkih Srba u slučajevima “garaža” i “selotejp”.

TANJUG

Danas objavljeno

Povučen nalog za hapšenje Milana Radoičića

M.

Izrael opet napao – bombe lete iznad Damaska

M.

“Ispitivali smo Kokezu 4 sata, tri su zaključka”

M.

Ostavite komentar