Glasine sugerišu na novi Mac Pro i Apple displej tokom WWDC konferencije - BIGportal.ba
Hardware i software Tehnologija

Glasine sugerišu na novi Mac Pro i Apple displej tokom WWDC konferencije

Novi Mac Pro redizajn je trebalo da stigne 2018. godine, ali je odložen za ovu godinu i zamenjen je iMac Pro modelom kao privremenim rešenjem. Sada, nekoliko nedelja pred Apple WWDC konferenciju, izveštaji sugerišu da bi se novi Mac Pro konačno mogao pojaviti.

Prema navodima izvora, koji su govorili za Bloomberg, Apple će novi Mac Pro predstaviti tokom World Wide Developers Conference u junu. Ovo je događaj koji se tradicionalno fokusira na softver za iOS i macOS, mada hardver jeste bio prikazivan na njemu u prošlosti. S obzirom na to da će Mac Pro ciljati zahtevne profesionalne korisnike, kao što su developeri, ima smisla da uređaj bude predstavljen tokom konferencije.

Osim novog Mac Pro modela, glasine takođe sugerišu da bi Apple mogao objaviti sopstveni displej. Apple Cinema Display se već godinama ne proizvodi, a u međuvremenu se kompanija oslanjala na eksterne proizvođače (kao što je LG) za 4K i 5K monitore za Pro korisnike. To bi se moglo promeniti, a sugeriše se da bi novi Apple monitor mogao podržavati HDR, visoku rezoluciju i veličinu od 31 inč.

Apple WWDC počinje 3. juna ove godine, tako da ćemo više detalja saznati tokom prve nedelje narednog meseca.

Izvor: KitGuru

Danas objavljeno

Spisak najgorih lozinki: Da li koristite neku od njih?

Zeljka

Acer planira objavu 49-inčnog Mini LED monitora

Vanja A

Realme Q3 serija stiže 22. aprila, Q3 Pro će koristiti Dimensity 1100 čip

Vanja A

Ostavite komentar