14. Marta 2022.

Girice iz rerne

Big Portal

Sastojci

-500 g zamrznutih girica

-4 kašike maslinovog ulja

-2 pune kašike palente

-1 puna kašičica soli

-pola kašičice bijelog luka u prahu

Priprema

Prije pripreme girice odmrznite i ostaviti da se ocijede od tečnosti koju će pustiti. Ukoliko osta-nu vlažne, dodatno ih posušite papirnim ubru-som.

Zatim ih stavite u dublju činiju, poprskajte maslinovim uljem da bi se začini što bolje zalije-pili za njih, pa dodajte palentu, so i bijeli luk.

Sve dobro promiješajte, najbolje rukama, kako bi se riba obložila začinima sa svih strana. Girice redajte na pleh obložen pek papirom i pecite u rerni prethodno zagrijanoj na 180 stepeni dok ne porumene.

Trebalo bi da su pečene za dvade-setak minuta. Pečene girice poprskajte limuno-vim sokom i servirajte odmah, uz prilog od bare-nog krompira i blitve.

Nezavisne.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare