Gipsy Kings u Banjaluci: Kraljevi romske rapsodije stižu u Borik - BIGportal.ba
Banja Luka

Gipsy Kings u Banjaluci: Kraljevi romske rapsodije stižu u Borik

Gipsy Kings, na čelu sa gitaristom Andréom Reyesom, 21. februara nastupaju pred banjalučkom publikom!

Krajem sedamdesetih braća André i Nicolas Reyes, sinovi priznatog flamenco umjetnika Josea Reyesa, osnovali su grupu Gipsy Kings te ubrzo postali vrlo cijenjeni muzičari i tražena muzička atrakcija u cijelom svijetu. “Gipsy Kings” njihov istoimeni najpoznatiji album, objavljen 1989. godine proveo je 40 sedmica na top ljestvicama te im je to donijelo veliku popularnost širom Evrope, Amerike i Bliskog Istoka. Na krilima svjetske slave Gipsy Kings su se 2014. godine razdvojili u dvije zasebne frakcije – grupu Nicolasa Reyesa i Andréa Reyesa.

André Reyes sa desetočlanim bendom nastavlja karijeru izvodeći najveće hitove iz Gipsy Kings muzičkog kataloga koje će izvesti i 21. februara u Banjaluci u dvorani “Borik”. U prodaju će biti pušteno sam 1800 sjedećih karata.

Osnivaču grupe Gipsy Kings, Andréu Reyesu kao gitaristi i pjevaču pridružili su se cijenjeni muzičari kao što su Mario Reyes i Chico Castillo te zajedno stvaraju muziku koja publiku navodi na ples. Na trenutno aktuelnoj turneji “Gipsy Kings by André Reyes” oduševljavaju publiku širom svijeta svojim “Tour Gipsy Unidos” repertoarom, a rasplesaće vas i uz svjetski poznate hitove kao što su “Bamboleo”, “Volare”, “La Dona” i mnogi drugi!

Gipsy Kings by André Reyes francuska je muzička grupa čiji članovi su španskog porijekla te pjevaju na španskom jeziku. U svojoj muzici kombinuju tradicionalni flamenco, pop te druge autohtone muzičke oblike kao što je katalonska rumba.

Danas je, s više miliona prodanih nosača zvuka širom svijeta, André Reyes zahvaljujući samostalnom radu i radu u grupi, jedan od najpoznatijih i najcjenjenijih predstavnika flamenco rumbe.

Ulaznice će biti uskoro u prodaji!

SrpskaCafe

Danas objavljeno

Mladi iz naselja Borik poslali poruku podrške srpskom teniskom asu

M.

U Banjaluci besplatno parkiranje za građane Srbije

M.

U pokušaju da spriječi divlju deponiju: Zakucao poruku na drvo – “Odrobijaću te”

M.

Ostavite komentar