Gigant širi pogone: Sami bi da proizvode i najskuplji dio vozila - BIGportal.ba
Auto-moto Noviteti

Gigant širi pogone: Sami bi da proizvode i najskuplji dio vozila

ompanija Tesla planira da sagradi pogon za istraživanje i proizvodnju akumulatora u gradu Fremontu u Kaliforniji, pokazuju dokumenti tog grada.

Ovaj plan je naznaka ispunjenja cilja da Tesla sama proizvodi akumulatore za svoje električne automobile, koje su i najskuplji deo električnih vozila.

Tesla, koja je rekla da trenutno imaju mali biznis proizvodnje akumulatora u Fremontu, aplicirala je za gradsku dozvolu da proširi pogone. Procenjuje se da bi ovaj projekat mogao da bude gotov za oko tri meseca.

Ukupno bi u pogonu bilo 470 radnika, od kojih bi 400 radilo po smenama, pošto u svako doba dana i noći ima barem 100 radnika koji rade na proizvodnji.

Tesla nije odmah odgovorila na Rojtersov zahtev za komentarom.

Izvršni direktor i vlasnik ove kompanije ranije ove nedelje rekao je da će obićoi Teslin pogon proizvodnje akumulatora 15. septembra, odnosno na dan koji je ovaj proizvođač označio kao “Dan akumulatora”, prenosi Biznis insajder.

Tesla trenutno proizvodi akumulatore sa japanskom korporacijom Panasonik, u takozvanoj giga-fabrici u Nevadi. Takođe, ima ugovore za proizvodnju akumulatora sa južnokorejskom kompanijom El-Dži, kao i sa kineskom kompanijom Ampereks.

B92

Danas objavljeno

Električni automobil iz Bugarske biće među najjeftinijim na tržištu

Vanja A

Za mjesec dana u Beograd stiže Formula 1

Vanja A

Najmoćniji serijski terenac će postojati još godinu dana

Vanja A

Ostavite komentar