Gigabyte sprema četiri TRX40 ploče za Threadripper naredne generacije - BIGportal.ba
Hardware i software Tehnologija

Gigabyte sprema četiri TRX40 ploče za Threadripper naredne generacije

AMD je već potvrdio da stižu novi Ryzen Threadripper procesori, ali do sada je veoma malo toga otkriveno o platformi koja će pokretati procesore.

Već mesecima slušamo glasine o novoj TRX40 platformi za matične ploče, koja će imati PCIe 4.0 i podršku za treću generaciju Ryzen Threadripper procesora, ali sam AMD nije previše toga otkrio o platformi.

Srećom, tu je Gigabyte, koji je u svojoj QVL listi Aorus Gen4 AIC adaptor kartica otkrio postojanje četiri matične ploče iz TRX40 serije. Ove matične ploče uključuju Gigabyte TRX40 AORUS XTREME TRX40, AORUS MASTER TRX40, AORUS PRO WIFI i TRX40 Designare modele.

Nedavne glasine su takođe sugerisale da Ryzen Threadripper procesori treće generacije neće podržavati X399 seriju matičnih ploča, te da će zvanična podrška postojati samo za TRX40 seriju. Pored ovoga, TRX40 serija nema podršku ni za prvu i drugu generaciju Threadripper procesora.

Gigabyte-ova dokumentacija potvrđuje da će TRX40 biti naziv AMD-ove dolazeće platforme matičnih ploča za Threadripper, a očekuje se da će se više detalja pojaviti u narednim nedeljama.

Izvor: Overclock3d

Danas objavljeno

Gmail postao pametniji

Vanja A

Huawei predstavio novi EMUI 13 operativni sistem

Vanja A

G.Skill pustio u prodaju DDR5-8000 Trident Z5 memorije

Vanja A

Ostavite komentar