Gigabyte 32TB AORUS XTREME AIC SSD isporučuje brzine do 28 GB/s - BIGportal.ba
Hardware i software Tehnologija

Gigabyte 32TB AORUS XTREME AIC SSD isporučuje brzine do 28 GB/s

Gigabyte je najpoznatiji po svojim matičnim pločama i grafičkim kartama, ali kompanija razvija brojne druge proizvode uključujući i rješenja za skladištenje podataka

Sada je Gigabyte objavio svoj novi 32TB AORUS XTREME Gen4 AIC (Add In Card) SSD. Novi proizvod nudi četiri puta više skladišnog prostora u odnosu na 8TB verziju prethodne generacije.

Pored razlike u kapacitetu, još jedna veća razlika je to što novi model ima dvostruke, osovinske ventilatore koji menjanju “blower” dizajn sa prethodnog 8TB modela. Ispod ventilatora nalazi se aluminijumski provodnik toplote, a tu je i M.2 osnovna ploča za dodatno hlađenje.

Gigabyte 32TB AORUS XTREME AIC SSD isporučuje brzine do 28 GB/s

Kada su u pitanju hardverske karakteristike, Gigabyte je učetvorostručio kapacitet zahvaljujući Phison PS5018-E18 Gen4x4 SSD kontroleru. Ovaj kontroler pokreće osam Gigabyte-ovih nedavno objavljenih AORUS Gen4 7000s 4TB SSD-ova, sa ukupno 32TB.

U RAID 0 modu, učetvorostručena je i pristupna brzina SSD-a, koja dostiže do 28 GB/s za sekvencijalno čitanje, kao i oko 26.5 GB/s za upis podataka.

Izvor: Neowin

Danas objavljeno

Twitter je konačno popravio loš kvalitet video snimaka

Zeljka

Poznate specifikacije novog Xiaomi telefona

Zeljka

Očekuje se da će Gigabyte, MSI i drugi objaviti Intel Arc ‘Alchemist’ grafičke karte

Zeljka

Ostavite komentar