14. Oktobra 2022.

Gibraltar će domaće mečeve u kvalifikacijama za EP igrati u Portugalu

Big Portal

Vest je potvrdio fudbalski savez ove zemlje (GFA).

Ova odluka je doneta usled isteka specijalnog ovlašćenja UEFA koje je Gibraltaru dozvoljavalo da igra na svom zastarelom stadionu Viktorija.

Radovi na stadionu Viktorija, koji trenutno prima 5.000 gledalaca, počeće “u drugoj polovini 2023. godine”, navodi se u saopštenju federacije.

Gibraltar je od septembra 2018. godine igrao svoje zvanične međunarodne domaće utakmice na stadionu Vuktorija, pod “posebnim izuzećem koje je odobrila UEFA”, što je omogućilo ovoj zemlji da igra na svom stadionu iako nisu ispunjeni određeni preduslovi “posebno u pogledu osvetljenja, kapaciteta stadiona i druge tačke tehničke infrastukture”.

Ovo izuzeće je odobreno pod uslovom da radovi na novom stadionu budu započeti 2020/21. Zbog pandemije koronavirusa ovaj posao je odložen, a UEFA je produžila izuzeće do kraja Lige nacija 2022, koje je završeno 26. septembra.

Fudbalski savez Gibraltara je saopštio i da će u novembru odigrati dve prijateljske utakmice, što će biti poslednji mečevi na stadionu Viktorija pre početka rekonstrukcije.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare