Gervala-Švarc: Nakon rata pripadnici tzv. OVK ubijali su Srbe, Rome i svoje političke rivale - BIGportal.ba
Region Vijesti

Gervala-Švarc: Nakon rata pripadnici tzv. OVK ubijali su Srbe, Rome i svoje političke rivale

Ministarka spoljnih poslova privremenih prištinskih institucija Donika Grvala-Švarc izjavila je da su pripadnici bivše tzv. Oslobodilačke vojske Kosova činili ubistva tokom posleratnog perioda, a da su žrtve bili Srbi, Romi i albanski protivnici te organizacije.

“Gervala-Švarc želi da se razreše mnoga posleratna ubistva. Posle povlačenja srpskih trupa, izvršili su ih uglavnom pripadnici Oslobodilačke vojske. Žrtve su bili srpski, romski i Albanci, protivnici OVK”, prenose prištinski mediji pisanje švajcarskih.

“Zajedno sa drugima, više puta sam zahtevala da se u potpunosti istraže politička ubistva nakon završetka rata”, rekla je Gervala-Švarc za “NZZ” i zatražila “pravdu za sve”.

Mediji u Prištini podsećaju da je Gervala-Švarc, i ranije optuživala pripadnike tzv. OVK za ubistva političkih protivnika i da je zbog toga nedavno kritikovana od opozicionih stranaka u Prištini.

“Nikada neću prestati da tražim pravdu za sve žrtve na Kosovu, bez obzira na političku pripadnost, pol, nacionalnost ili funkciju žrtava i počinilaca zločina”, napisala je Gervala-Švarc na društvenim mrežama, nekoliko dana nakon kontinuiranih kritika na njen račun.

Donika Gervala-Švarc prvo je bila član DSK. Nakon sukoba ubijeno je najmanje 20 zvaničnika i aktivista te stranke.

Danas objavljeno

Beroš potvrdio: Hrvatska uvodi kovid potvrde za zdravstvene radnike a ovo su uslovi

M.

Gradiška: : Muškarac na ulici presreo ženu, na silu odvukao u objekat, pa silovao

M.

Merkelova bi prije u vikendicu, nego da razgovara sa Bajdenom

M.

Ostavite komentar