Georgiev: Izjednačili me s teroristima - BIGportal.ba
Ex Yu

Georgiev: Izjednačili me s teroristima

Muzičar Vlada Georgiev kome je Uprava policije Herceg Novi zabranila ulazak u Crnu Goru do 2030. godine kaže da su ga izjednačili sa teroristima i kriminalcima i to samo zbog njegovih prosrpskih stavova.

“Pa molim vas, oni su mene izjednačili s teroristima i kriminalcima, s jako opasnim ljudima. A zašto? Zato što im smeta moj Twitter nalog na kome javno izražavam svoje prosrpske stavove, vrlo umjerene pritom, a ova oligarhijska odlazeća ekipa ne dozvoljava nikakvu slobodu mišljenja i govora”, rekao je Georgiev za Nova.rs.

Kaže da jasnog obrazloženja nema i da je iz nekog razloga bezbjednosno interesantna ličnost.

Ističe šta je zapravo “problematično” u čitavoj priči: “Dosadašnja vlast je gajila takozvane Montenegrine – novokomponovane ‘Crnogorce’, koji negiraju lik i delo Njegoša i prekrajaju istoriju, propagiraju antisrpstvo i antipravoslavlje, dezavuišu svakog ko misli suprotno, a sve pod plaštom sekularizma. Poput fašista pristupaju idejama koje nisu njihove – montenegrinske.”

On je odustaje od borbe za ukidanje zabrane ulaska u svoju rodnu zemlju. Uložio je novu žalbu, a na pitanje kakav ishod očekuje, odgovara:

“Tvrd je orah voćka čudnovata. Ne slomi ga, al’ zube polomi. Želim puno posla crnogorskim stomatolozima.”

Ministarstvo unutrašnjih poslova Crne Gore usvojilo je žalbu advokatske kancelarije Tomanović, koja zastupa Vladu Georgieva i poništilo je rješenje o zabrani ulaska u Crnu Goru, ali je Uprava policije Herceg Novi ponovo zabranila ulazak Georgievu, i to na period od 10 godina, saopšteno je iz kancelarije Tomanović.

Nezavisne

Danas objavljeno

Tanja Savić predala papire za razvod braka

Vanja A

“Toma” najgledaniji film domaće kinematografije

Vanja A

Sneki otkriva: Noge od milion dolara…

Vanja A

Ostavite komentar