George Clooney odbio posao od 35 miliona dolara: “Ne isplati se” - BIGportal.ba
Magazin Showbiz

George Clooney odbio posao od 35 miliona dolara: “Ne isplati se”

Slavni glumac George Clooney rekao je da mu je jednom ponuđeno 35 miliona dolara za jedan dan posla, ali je odbio ponudu nakon što je zaključio da mu se ne isplati.

Oscarom nagrađeni glumac i producent ispričao je anegdotu nakon što ga je novinar tokom intervjua za “The Guardian” pitao je li ikad pomislio da ima dovoljno novca.

“Pa da. Ponuđeno mi je 35 miliona dolara za jednodnevni posao na snimanju reklame za aviokompaniju”, rekao je i dodao da se konzultirao s Amal, svojom suprugom, te da su odlučili da se ne isplati. Avioprijevoznik se povezivao sa, kako kaže, “zemljom koja je, iako je saveznik, ponekad upitna”.

“Pomislio sam: Pa, ako mi oduzima minutu sna, ne isplati se”, rekao je oskarovac.

Uz svoju desetljećima dugu karijeru u Hollywoodu, Clooney ima i opsežan poslovni portfelj, a zaradio je preko 40 miliona dolara za svoj reklamni rad s jednom švicarskom kompanijom. Njegova firma za proizvodnju tekile, Casamigos, prodana je prije četiri godine za miliardu dolara, objavio je Insider.

Clooney se osvrnuo i na to zašto više ne glumi tako često kao prije.

“Općenito, jednostavno nema toliko sjajnih uloga – i, gledajte, ne moram glumiti. Moja supruga i ja vodili smo ovaj razgovor kad sam ovog ljeta napunio 60 godina. Rekao sam: “Još uvijek mogu dosta dati i oboje volimo to što radimo. Ali moramo se pobrinuti da se ne budemo glupi.” Dakle, dio toga je samo da se pobrinemo da živimo svoje živote”, zaključio je glumac.

Izvor: Index.hr

Danas objavljeno

Sofija Vergara postaje kraljica kartela

Zeljka

Plejbojeva vila kao sektaški kult – Holi Medison: “Mislile smo da je Hef fin čovek”

Zeljka

Priroda, zelenilo i mir: Romantična njemačka Venecija

Zeljka

Ostavite komentar