George Clooney: ‘Na kraju ovog tunela je svjetlo’ - BIGportal.ba
Magazin Showbiz

George Clooney: ‘Na kraju ovog tunela je svjetlo’

George Clooney je uzbuđen zbog budućnosti. 59-godišnji glumac razgovarao je za Entertainment Tonight, o najnovijem filmu, The Midnight Sky, a tokom razgovora je otkrio zašto mu je drago što je čekao da dobije djecu i podijelio ono čemu se raduje 2021. godine.

“Vjerovatno je najbolje što sam to učinio kad sam upoznao svoju suprugu,” rekao je Clooney za svoju djecu. Glumac dijeli trogodišnje blizance Ellu i Alexsandera sa suprugom Amal Clooney.

“Prekrasna je i smiješna… Ona je najpametnija osoba u svakoj sobi u koju uđe”, kaže za svoju bolju polovicu s kojom se vjenčao 2014. “Uvijek sam vrlo ponosan što stojim pored nje.”

Iako mu je drago što je čekao da ima djecu, postoje neke borbe koje dolaze sa činjenicom da je stariji otac.

“Ove godine imaću 60 godina”, objasnio je. “Postoje trenuci u kojima djeca kažu: ‘U redu, sad ćemo skakutati poput žabe sve do kreveta’, a ja pomislim poskočiću nekoliko puta. Ne znam mogu li ići sve do spavaće sobe.”

Iako Clooney priznaje da se “ne raduje” navršavanju 60 godina, glumac se nada predstojećoj godini, uglavnom zbog potencijalne COVID-19 vakcine.

“Nikada se ne radujete 60-oj, ali alternative nema, pa ću je prihvatiti,” pojašnjava. “Osjećam da bismo se svi trebali veseliti ideji da na kraju ovog tunela ima svjetla … Do kasnog proljeća, početkom ljeta vjerojatno ćemo cijepiti puno više ljudi nego samo medicinske radnike. Dakle, na kraju ovog tunela ima svjetla. Samo želite da svi izdrže do tada.”

“Teško je, i brutalno, i teško je za ekonomiju… ali blizu smo”, nastavlja on. “Moći ćemo ponovo biti u istoj sobi, djeca će se vratiti u školu … Moći ćete vidjeti svoju porodicu. Moći ću provoditi vrijeme s mamom i tatom. Radujem se tome.”

Još jedna stvar kojoj se raduje je izlazak filma The Midnight Sky. Postapokaliptična naučno-fantastična drama, koja je snimljena na Islandu, a režirao ju je Clooney, prati oca dvoje djece kao usamljenog naučnika koji pokušava kontaktirati posadu astronauta koji se kući vraćaju u misterioznu globalnu katastrofu.https://www.youtube.com/embed/DXUUqr3AFKs?feature=oembed

“Svako ko želi razgovarati o klimatskim promjenama i poreći ih, neka ide na mjesta koja su na prvoj liniji, ta mjesta se suludo tope … Mjesta na prvim linijama će vam to zaista reći i najviše ćete to osjećati na Islandu”, kaže on. “Ali, to je prekrasno mjesto za boravak.”

Predmet filma, kaže Clooney, natjerao ga je da razmišlja o svijetu koji ostavljamo za buduće generacije, uključujući vlastitu djecu.

“Kada imate djecu, to vas natjera da beskrajno, još više razmišljate o onome što im ostavljamo, kakvo im nasljeđe ostavljamo, ako ćemo poricati nauku, hoćemo li imati svijet podjele i bijesa i mržnje, ne samo u ovoj zemlji, već i širom svijeta, i do čega ti elementi mogu dovesti ako im se dozvoli da razmnožavaju”, kaže on.

The Midnight Sky će započeti s streamingom na Netflixu, 23. decembra. Film će biti dostupan u odabranim kinima početkom ovog mjeseca.

Ultra.ba

Danas objavljeno

Pancir Kanjea Vesta na aukciji

Vanja A

“Omikron” i “Ajliš” – najteže reči za izgovor ove godine

Zeljka

Zbog čega je ovoj djevojci prodaja preko interneta napravila pakao od života

Zeljka

Ostavite komentar