Genesis star dva mjeseca planuo u vožnji - BIGportal.ba
Auto-moto Koncepti

Genesis star dva mjeseca planuo u vožnji

Potpuno novi Genesis G80 lansiran je u martu, a sada možemo svjedočiti i prvom primjerku koji je zahvatila vatra. Prema dostupnim informacijama, 54-godišnja vlasnica automobila se u novoj luksuznoj limuzini vozila autocestom prema gradu Jinju, a onda je u jednom trenutku vatra zahvatila motorni prostor. Jedino što je mogla učiniti…

Potpuno novi Genesis G80 lansiran je u martu, a sada možemo svjedočiti i prvom primjerku koji je zahvatila vatra.

Prema dostupnim informacijama, 54-godišnja vlasnica automobila se u novoj luksuznoj limuzini vozila autocestom prema gradu Jinju, a onda je u jednom trenutku vatra zahvatila motorni prostor.

Jedino što je mogla učiniti bilo je da zaustavi auto, udalji se na siguran razmak i pozove vatrogasce. Oni su brzo stigli, a vatra je ugašena nakon sedam minuta. Šteta je očekivano velika jer je plamen progutao veći dio prednjeg dijela vozila.

Prema službenom izvještaju vatrogasaca, uzrok požara nije utvrđen, javlja UPI News. Istraga trenutno ide u dva smjera, a jedan nastoji isključiti moguću grešku vozača. U istragu se uključio i Hjundai, ali još ne želi izaći u javnost.

CNet Korea javlja kako je vlasnica vozila izjavila da je prije pojave plamena automobilom udarila u nekoliko kartona i kutija, a onda joj se na ploči oglasila signalna lampica niskog pritiska. Stala je na prvo proširenje i vidjela vatru u prostoru motora. Nakon nesreće na putu je pronađen komad zračnog filtera otpalog s kamiona pa se pretpostavlja da se pri nailasku Genesisa na njega zbog trenja pojavila iskra koja je inicirala požar.

Pokaže li se zadnje istinitim, biće to samo splet slučajnosti koji je uzrokovao požar na autu. Time bi bile otklonjene sumnje u bilo kakvu fabričku grešku na automobilu. Inače, Genesis je od svog lansiranja prije par godina konstantno u samom vrhu, kako po zadovoljstvu kupaca, tako i kada je u pitanju sigurnost.

(index.hr)

Danas objavljeno

Električni Audi A6 debitovao u Šangaju

Zeljka

“Kec” slavi jubilej: 50 godina zastave 101

Zeljka

Tesla otkrio koliko često se dešava da se njegovi automobili zapale

Zeljka

Ostavite komentar