Genesis GV80 – korejski odgovor nemačkoj premijum trojci - BIGportal.ba
Auto-moto Ostalo

Genesis GV80 – korejski odgovor nemačkoj premijum trojci

Korejski proizvođač luksuznih automobila Genesis predstavio je rivala modelima kao što su BMW X5, Mercedes GLE i Audi Q7.

Genesis GV80, kao prvi SUV u gami ovog brenda, karakteriše masivna maska hladnjaka na prednjem delu vozila i taknki LED farovi. LED tehnologija prisutna je i na zadnjim svetlosnim grupama, dok su u unutrašnjosti zastupljeni minimalistički dizajn i luksuzni materijali od kože, aluminijuma i drveta.

Široka centralna konzola jasno razdvaja pozicije vozača i suvozača, a vrh komandne table rezervisan je za široki ekran multimedijalnog sistema. Ventilacioni otvori su diskretno uklopljeni u prednju konzolu automobila, a komande klima-uređaja predstavljaju kombinaciju fizičkih točkića i tastera osetljivih na dodir.

Foto: Genesis promo

Genesis GV80 postavljen je na mehaničku platformu sa zadnjim pogonom, dok je pogon na sva 4 točka dostupan kao opcija. Na južnokorejskom tržištu GV80 će se u početku prodavati sa 6-cilindarskim 3.0-litarskim turbo-dizelašem sa 278 KS (205 kW) i 590 Nm, uparenim sa 8-brzinskim automatikom.

U zavisnosti od tržišta, ponuda će obuhvatiti i dva benzinca. Osnovna benzinska verzija biće 2.5-litarski četvorocilindraš sa 300 “konja” i 422 Nm, dok će snažniji 3.5-litarski V6 turbo-benzinac raspolagati sa 375 KS i 530 Nm.

Foto: Genesis promo

Genesis GV80 stiže u prodajne salone u Južnoj Koreji do kraja januara, a u Severnoj Americi će debitovati kasnije tokom godine.

Izvor. B92

Danas objavljeno

Land Rover Discovery Metropolitan Edition

Zeljka

Da li ste znali da ne smijete da parkirate ispred svoje garaže?

Zeljka

Kraljevi autonomije: Zavide im vlasnici električnih automobila

Zeljka

Ostavite komentar