20. Februara 2022.

Genesis će uskoro objaviti svoj novi GV60 u Evropi

Big Portal

Luksuzni brend Hyundai Motor grupe, Genesis, najavio je da će uskoro početi sa prednarudžbinama  za svoj prvi potpuno električni GV60 automobil u Evropi. GV60 je zasnovan na E-GMP platformi, koja je osnova za Hyundai Ioniq 5 i Kia EV6, tako da otprilike znamo šta da očekujemo.

Međutim, za razliku od svojih braće i sestara, Genesis GV60 nudi samo jednu opciju baterije – 77,4 kWh. Na raspolaganju će biti tri nivoa – Premium, Sport i Sport Plus. Premijum opcija koristi jedan motor od 168 kW i pogon na zadnje točkove. WLPT ocena je 516 km (321 milja) za tu konkretnu opciju.

Sport dolazi sa pogonom na sva četiri točka sa motorom od 160 kW i sekundarnim sa 74 kV. Sport Plus je najsnažniji sa dva motora od 160kW koji omogućavaju neke jedinstvene karakteristike kao što su Drift Mode i Boost Mode. Ovo poslednje dodaje pojačanje u trajanju od 10 sekundi, po 20 kW po motoru. Nažalost, Genesis nije otkrio opsege za to dvoje.

Ipak je naveo brojeve obrtnog momenta. RWD verzija sa jednim motorom dostiže 350 Nm, Sport paket sa dva motora (160 kW zadnji + 74 kW prednji) daje vam 605 Nm, a opcija od 160 kW + 160 kW vam daje 700 Nm.

Punjenje naizmeničnom strujom podržava do 11 kV, dok vam brzo punjenje jednosmernom strujom omogućava dopunu energije sa 10 na 80% za samo 18 minuta. Taman da popijete kaficu na miru.

Kompanija nije iznela mnogo detalja o opremi, osim da će imati dvostruke 12,3-inčne infotainment ekrane, Bang & Olufsen audio sistem i digitalne retrovizore sa strane. Ali s obzirom na premium status Genesisa, pretpostavilo bi se da će automobil ponuditi sve Hyundai i Kijine premium karakteristike, a i malo više.

Izvor: Benchmark

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare