General Motors opoziva 638.000 vozila - BIGportal.ba
Auto-moto Ostalo

General Motors opoziva 638.000 vozila

Kako prenosi Tanjug, američka automobilska kompanija Dženeral motors (GM) povlači 638.000 sportskih terenskih vozila (SUV) i pikapa u SAD.

Vozila se povlače zbog mogućeg kvara senzora brzine pneumatika što može izazvati nenamerno kočenje, saopšteno je danas iz kompanije.

Opoziv se odnosi na modele automobila “ševrolet suburban”, “tahoe” i “jukon” proizvodnja 2015-2020. godine, kao i na pojedina vozila marke “ševrolet silverado 1500” i “GMC sijera 1500” proizvedene u periodu od 2014. do 2018. godine.

Iz GM-a je saopšteno da kvar na senzoru može rezultirati nenamernim aktiviranjem sistema zaštite pogonskog sistema i izazvati nenamerno kočenje na pneumatiku na suprotnoj strani od pokvarenog senzora, prenosi agencija Rojters.

To može da prouzrokuje neočekivano skretanje vozila na jednu stranu, što povećava rizik od sudara, saopšteno je iz kompanije.

Navode i da nisu obavešteni da je zbog tog problema došlo do nekog sudara, ali da su primili oko 150 pritužbi u vezi sa nenamernim kočenjem ili bočnim kretanjem vozila.

Izvor: Autoblog.rs

Danas objavljeno

Bez milosti: Vlasti brutalno uništile automobile vredne milion evra

V.R.

Prva fotografija novog Camara

V.R.

Kineska kompanija Pony.ai planira pokretanje robotaksi servisa u Kaliforniji

Zeljka

Ostavite komentar