Gemballa Sandbox - BIGportal.ba
Auto-moto Noviteti

Gemballa Sandbox

Marc Philipp Gemballa (sin Uwea Gemballe) je još prošle godine najavio da će lansirati svoj brend automobila kao i da će predstaviti i prvi projekat.

Nova kompanija je inače nazvana “Marc Philipp Gemballa” i nema veze sa kompanijom “Gemballa GmbH”.

Prvi projekat pod nazivom Sandbox podrazumeva superautomobil koji je razvijan više od dve godine i koji će odlikovati ekstremne performanse.

Automobil će biti napravljen u malom broju primeraka, dok konkretni tehnički detalji tek slede. Poznato je tek da će raspolagati sa oko 750KS, kao i da će se za motor pobrinuti kompanija Ruf.

U svakom slučaju, ovo je automobil baziran na Porscheu 911 (serija 992), pri čemu je kao inspiracija poslužio i legendarni trkački Porsche 959.

Osim sa Rufom, Marc Philipp Gemballa je na ovom projektu ostvario saradnju sa kompanijama KW Automotive, Akrapovič, Michelin, BF Goodrich, DS Fasertechnik i VELA Performance, dok je za dizajn automobila zaslužan Alan Derosier.

U saopštenju nove kompanije se kaže i da su već rasprodali svih 10 primeraka iz ograničene Launch Edition serije (nije poznato po kojoj ceni), kao i da je u planu još 30 komada.

Ivan Mitić–Autoblog.rs

Danas objavljeno

Toyota nastavlja snažan rast u Europi

Vanja A

Autonomno ratno plovilo izvelo prvi uspješan napad u kombinaciji s bespilotnim letjelicama

Vanja A

BMW će biti spreman ako već od 2030. stupi na snagu zabrana proizvodnje konvencionalnih vozila

Vanja A

Ostavite komentar