Gejming nije samo zabava za mlade, već i unosan biznis - BIGportal.ba
PlayGameR Tehnologija

Gejming nije samo zabava za mlade, već i unosan biznis

Gost emisije Jutro, na TV Prva, bio je Nebojša Rosić, koji je govorio na temu gejminga, rasta popularnosti gejminga u svetu ali i kod nas.

Prema rečima Rosića, Srbija se ubrzano penje na globalnoj mapi u industriji gejminga. “Igra je prisutna u istoriji od kada čovek zna za sebe, samo se njena forma menjala. Tako danas imamo ono što nazivamo savremeni gejming”, ističe Rosić.

Istakanut je zanimljiv podatak, koji ruši određene mitove o tome da je gejmer uobičajeno mlada osoba. Prema istraživanju iz prošle godine, prosečan gejmer u Nemačkoj ima 37,5 godina.

Podaci za Srbiju u ovom segmentu za sada nisu dostupni, ali su počela istraživanja, pa se očekuje da ćemo već sledeće godine saznati prosečan broj godina gejmera u Srbiji. Ipak veruje se da će statistika biti slična, jer su podaci na svetskom nivou prilično ujednačeni.

Gejming definitivno predstavlja i dobru osnovu za pokretanje biznisa, bilo da je u pitanju striming igara preko onlajn servisa ili takmičenje u okviru timova u E-sports događajima.

Dokaz popularnosti E-sportsa i gejminga jeste da će ova kategotrija postati olimpijski sport na narednoj Olimpijadi.

Danas objavljeno

Da li vještačka inteligencija već bolje čita sa usana od ljudi?

Vanja A

Twitter nagoveštava kako će izgledati opcija izmijene tvitova

V.R.

Brus Vilis prodao svoj lik kako bi glumio i nakon penzije

V.R.

Ostavite komentar