14. Novembra 2022.

GeForce RTX 4080 FE ima najbrži VRAM u čitavoj seriji, objavljen PCB karte

Big Portal

Ujedno ovo je i prvo pojavljivanje AD103 grafičkog procesora na kome možete videti fizičke odlike čipa. Generalno, dizajn je veoma sličan RTX 4090 Founders Edition modelu sa dimenzijama i rasporedom otvora za montažu hladnjaka koji su praktično identične jačem modelu. Primećujemo da nedostaju određene komponente, a vidno je da ima dosta praznih pozicija za lemljenje što može navesti na zaključak da će se koristiti za neki budući i jači RTX 4080 Ti model.

Portal koji redovno izveštava o novitetima na  tržištu grafičkih karti, VideoCardz prikazao je fotografiju kompletne štampane ploče GeForce RTX 4080 Founders Edition grafičke karte, a razlikuje se od do sada objavljenih po tome što su otkriveni i zatamnjeni detalji na prethodno viđenim fotografijama.

U poređenju sa GeForce RTX 4090 Founders Edition, memorijski podsistem je jedna od najvećih promena. GeForce RTX 4080 ima 16GB GDDR6X, a širina memorijske magistrale iznosi 256-bita, tako da svaki pojedinačni memorijski modul ima kapacitet od 2 GB, a ima ukupno 8 memorijskih čipova. Čudno je da je brzina memorije 22.4 Gbps, što je nešto niže od maksimalno prijavljenih 23 Gbps kada je Ada Lovelace GPU objavljen, ali je već u ovom trenutku to najveća brzina u čitavoj GeForce RTX 40 seriji grafičkih karti.

RTX4080specs.jpg

Izvor: Super network

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare