Gdje su i šta rade kćerke Baracka i Michelle Obame - BIGportal.ba
Magazin Showbiz

Gdje su i šta rade kćerke Baracka i Michelle Obame

Uprkos odrastanju u Bijeloj kući, kćerke Baracka i Michelle Obame, Malia i Sasha su za osam godina koliko su trajala dva mandata njihovog oca, uspjevale da žive dalje od medija i svjetla reflektora.

Otkad nisu više pod pritiskom javnosti, sestre Obama posvetile su se svojim ljubavnim životima, a svakodnevicu u Bijeloj kući zamijenile su svjetlima Holywooda.

Iako je Baracku Obami predsjednički mandat završio prije više godina, bivši američki predsjednik je i dalje zanimljiv javnosti, kao i njegova dvije godine mlađa supruga Michelle. Međutim, mediji pišu i o njihovim nasljednicama.

Michelle je uspjela da postigne dogovor s novinarima za vrijeme Barackovog predsjedništva da njihovu djecu ne prate paparazzi.

https://www.instagram.com/p/CO1NO8PAK9t/?utm_source=ig_web_copy_link

-Barack i ja smo pokušali da postavimo granice njihove izloženosti, rekla je svojevremeno bivša američka prva dama.

Ali, njihove mezimice uslikane su u Los Angelesu ove nedjelje. Starija sestra Malia uhvaćena je u šetnji tokom pauze na poslu.

Mlađa Sasha šetala šetala je ulicama grada u kojem završava fakultetsko obrazovanje, pretpostavlja se na fakultetu UCLA, a odakle se prebacila sa Univerzitet Michigen.

Malia – koja je uzela godinu dana pauze u školi – upisala se na Univerzitet Harvard, na kojem je diplomirala na proljeće 2021.

Bivši američki predsjednik Barack Obama ranije je ispričao da je naučio važnu lekciju odgajajući kćerke. Vaspitanje djece je uporedio sa njegovanjem biljaka.

-One su kao bambus, hrast ili kesten. Potrebna im je voda i Sunčeva svjetlost, ali kako rastu, grane klijaju i cvjetaju u svoje doba. Kako rastu, svaka postaje drugačija, opisao je Obama.

Barak se nedavno i javno zahvalio punici Marian Robinson koja se u jednom periodu preselila kod njih kako bi pomogla u odgajanju Malije i Sashe. Smatra da je baka pomogla sestrama da ostanu ‘čvrsto na zemlji’.

Jednom prilikom ispričao je da starija Malia ima njegov smiren karakter dok je dvije godine mlađa Sasha više karakterno podsjeća na majku.

Priznao je i kako im daje dovoljno privatnosti (naročito dok su na studiju) tako što ih ne zove svaki čas i ne provjerava gdje su, a cilj mu je bio da ih nauči da donose dobre odluke.

Izvor: Still.rs

(I.J.)

Azra.

Danas objavljeno

Preminuo glumac Rej Liota

M.

Frizura kao kod Heder Loklir iz najboljih dana – kosa bujna kao osamdesetih

Zeljka

Kako da se na prirodne načine zaštitite od komaraca

Zeljka

Ostavite komentar