Gdje možemo na ljetovanje ove godine? - BIGportal.ba
Magazin Zanimljivo

Gdje možemo na ljetovanje ove godine?

Iako se situacija sa pandemijom polako smiruje, Covid-19 i dalje ograničava naše kretanje. Za sve putoholičare, posljednje dvije godine sigurno nisu bile najsjajnije. Ipak, vjerujemo da tim ograničenjima polako dolazi kraj.

Za tebe smo istražili koje zemlje su otvorene za turiste iz Bosne i Hercegovine i gdje ćemo moći na ljetovanje ove godine (pod određenim uslovima, naravno).

Crna Gora
Crna Gora
Foto: pexels.com

Svima odlično poznata destinacija. Mjesto gdje tradicionalno odmaramo godinama. Crna Gora je dozvolila ulazak BiH državljana, i to bez ikakvih testova ili dokaza o vakcinaciji.

Posljednjih desetak godina, Crna Gora je intenzivno razvijala turizam i sigurno ima šta da ponudi. Od manjih mjesta za one koji vole intimu, do popularnijih ljetovališta, pogotovo za mlađu populaciju, poput Budve i Herceg Novog.

Stari gradovi u Crnoj Gori su svakako privlačni svim ljubiteljima istorije i kulture.

Hrvatska
Hrvatska
Foto: pexels.com

Hrvatska je takođe jedna od ustaljenih destinacija za naše turiste. Susjedna zemlja je definisala uslove po kojima možemo ove godine ljetovati kod njih, pa tako prihvata sve opcije, od negativnog antigenskog i PCR testa do potvrde o vakcinaciji ili potvrde o prebolovanoj koroni.

Ukoliko ti nedostaje Makarska, ili želiš da napokon vidiš taj Dubrovnik (a ne voliš da se guraš sa gomilom turista), ovo ljeto je možda pravo vrijeme.

Albanija
Albanija
Foto: unsplash

Za one koji su navikli da istražuju, i ljetuju uvijek na nekom novom mjestu, Albanija je može da bude dobar izbor. Poprilično neistražena destinacija sa predivnim plažama, odličnom uslugom i povoljnim cijenama.

U Albaniju možemo ući bez ikakvih testova ili potvrda.

Grčka
Grčka
Foto: unsplash.com

Dugoočekivana vijest je bila otvaranje Grčke za turiste iz BiH. Sada možemo i u Grčku. Predivna ostrva sa tirkiznim morem opet će dočekati turiste iz mnogih zemalja.

Oni koji su bar jednom ljetovali u ovoj predivnoj zemlji rado joj se vraćaju. Kažu da u Grčkoj ne postoji mjesto koje je udaljeno od mora više od 100km, tako da gdje god da se uputiš – nećeš pogriješiti.

Turska
Turska ljeto
Foto: unsplash.com

Turci važe za odlične domaćine, a ove godine će opet ugostiti i turiste iz naše zemlje. Turska može da zadovolji svačiji ukus: onih koji voli luksuz, ali i onih koji su u potrazi za zanimljivom hranom, kulturom, istorijom i noćnim provodom. Ako si hedonista, onda je Turska pravi izbor za tebe.

Turska obala je velika, a iz naše zemlje možeš putovati i autobusom i avionom.

Egipat i Dubai
Egipat
Foto: unsplash.com

Ako voliš da putuješ na neke dalje destinacije, predlažemo Egipat i Dubai. Ove dvije arapske zemlje nikad ne gube na popularnosti i uvijek rado primaju turiste iz cijelog svijeta.

Egipat kao kolijevka velike i jako stare civilizacije oduvijek je interesantan izbor pravim putoholičarima. Pritom, Crveno more važi za jedno od najljepših na svijetu. Još jedna prednost ove destinacije su i pristupačne cijene.

Za sve one koji vole moderne gradove, odlične hotele, prelijepe pješčane plaže, vožnju džipovima u pustinji, plivanje sa delfinima i slične sadržaje, Dubai je obavezan na bucket listi.

https://ultra.ba/

Danas objavljeno

Šakiri prijeti zatvor zbog utaje poreza

Vanja A

Glumica zbog komplikacija nakon operacije ponovo završila u bolnici

Vanja A

Bred Pit ponovo ne može da viđa djecu!

Vanja A

Ostavite komentar