Gazeta: Mustafa potvrdio postojanje Tačijevog dogovora - BIGportal.ba
Region Vijesti

Gazeta: Mustafa potvrdio postojanje Tačijevog dogovora

Isa Mustafa čiji DSK učestvuje u vladi Aljbina Kurtija, još pre pet godina govorio je o dogovoru s NATO o zabrani ulaska KSB na sever Kosova bez odobrenja Kfora

Informaciju je objavila večeras Gazeta ekspres.

Kurti je danas objavio da je 2013. u Briselu sporazum o kretanju KBS na sever Kosova potpisao u tajnosti tadašnji kosovski premijer Hašim Tači s tadašnjim generalnim sekretarom NATO-a Andresom Fogom Rasmusenom.

Kako prenosi Kosovo onlajn, Mustafa je 2015. za Gazetu potvrdio da postoji sporazum s NATO-om da KBS bez saglasnosti ne ide na sever Kosova.

“To je sporazum sa Severnoatlantskim savezom da se na sever Kosova ne ide bez njihove saglasnosti”, rekao je tada Mustafa i dodao da ako zatreba da se ide, to se mora uciniti uz usaglašenost sa njima.

Kurti je danas naglasio da time treba da se pozabave pravosudni organi i istovremeno najavio da priprema postupak za smenjivanje Tačija, jer po mišljenju Pravne službe kabineta, postoji dovoljno osnova da se dokaže da je on prekršio Ustav tzv. Kosova kada je potpisao takav sporazum, navodi Gazeta Ekspres.

Izvor: Tanjug

Danas objavljeno

PRONAĐENO TIJELO U BIJELJINI Dvije osobe pod nadzorom policije, u toku pretresi

Vanja A

Najteži slučaj pedofilije u istoriji BiH

Vanja A

“Velika Rusija se ponovo rađa”

Vanja A

Ostavite komentar