Gavrilović o Dobriću: Minuti se dijele, neprijatno je pričati - BIGportal.ba
Košarka Sport

Gavrilović o Dobriću: Minuti se dijele, neprijatno je pričati

Andrija Gavrilović, trener Crvene zvezde, rekao je posle poraza od Barselone (65:73) u četvrtom kolu Evrolige da nije bilo realno očekivati pobediti Barselonu

“Zadovoljan sam kako smo počeli meč s energijom i zalaganjem. Prvim poluvremenom posebno sam zadovoljan. Ovakav protivnik se ne može pobediti samo igrom u prvom poluvremenu, već mora svih 40. U drugom poluvremenu se tok meč promenio”, rekao je Gavrilović novinarima posle meča.

Oni su podigli odbranu na viši nivo, fizički su igrali mnogo bolje… To je bio ključ meča“, dodao je on.

Gavrilović je na pitanje novinara o ulogama igrača u ekipi i zašto Dobrić nije igrao više dao opširan odgovor.

“Pre svega minuti na spoljnim pozijama se dele. Imamo takvu raspodelu po ulogama, gde se Dobrić nalazi sa još par igrača koji su na istim pozicijama. To su Lazić, Perperoglu, Davidovac, Dženkins… Sigurno treba pratiti ko ima učinak i ko zaslužuje da bude na terenu. Neprijatno je pričati o pojedincima, ali da je Dobrić igrao 17 i po minuta, Perperoglu 13 i po, a Lazić manje od 11”, rekao je Gavilović.

“Svi manje više igraju na istoj poziciji. Logično je da svi budu u rotaciji, da neko ima veću minutažu, ali su sve to igrači sa različitim karakteristikama i shodno situaciji dobijaju minutažu, ali i donose određeni kvalitet. Ne mislim da se iko manje ili više zalaže na parketu”, dodao je Gavrilović.

Danas objavljeno

Stanković: Možemo da napravimo istorijski rezultat

Vanja A

Žrijeb za Beč: Krajinović na Zvereva, Lajović na kvalifikanta

Vanja A

Nadal traži promjenu pravila: “Bojim se”

Vanja A

Ostavite komentar