Garmin predstavio InReach Messenger, svoje elegantno rješenje za satelitske poruke - BIGportal.ba
Mobilni svijet Tehnologija

Garmin predstavio InReach Messenger, svoje elegantno rješenje za satelitske poruke

Početkom mjeseca, kompanija Huawei je predstavila je svoju “revolucionarnu” funkcionalnost – sposobnost slanja poruka putem satelitske konekcije u situacijama kada vam ne preostaje nikakva druga opcija, a dan nakon toga i Apple.

Naravno, Garmin je do sada imao nekoliko sopstvenih rešenja, a kako navodi GSMArena, upravo je predstavljena najnovija verzija jednog ovakvog uređaja.

Koje su sposobnosti?

Sprava o kojoj govorimo zove se Garmin inReach Messenger i naslednik je dve naprave koje su došle pre nje – inReach Mini i inReach Mini 2. Za razliku od novih Apple mobilnih uređaja, iPhone 14, ova kompaktna sprava omogućava vam da tekstualne poruke putem vašeg povezanog telefona šaljete kad god želite i bez potrebe da direktno ciljate u satelit.

Uz ovaj uređaj stiže i posebna Garmin Messenger aplikacija koja tekstualne poruke šalje putem Wi-Fi ili mobilnog interneta ukoliko su dostupni, a putem satelitske konekcije ukoliko je internet pristup onemogućen jer sama aplikacija bira najpogodniju metodu slanja poruka u zavisnosti od trenutnih uslova. Dakle, rešenje koje zahteva najmanji procenat angažovanja i na koje možete da se oslonite da će uvek funkcionisati.

GarminIn.jpg

Pored toga, tu je i SOS dugme koje vas u kriznim situacijama automatski povezuje sa Garmin međunarodnim centrom za koordinaciju koji je dostupna 24 časa dnevno tokom cele nedelje i koji će umesto vas stupiti u kontakt sa službama za spašavanje i poslati ih na vašu adresu.

Što se tiče izgleda same naprave, ona je mala, crna i jednostavna sa malim ekranom u dnu sa prednje strane uređaja. Baterija bi trebalo da traje 28 dana tokom standardne upotrebe koja podrazumeva odašiljanje lokacije na svakih deset minuta, a tu je i IPX7 otpornost na vodu koja omogućava potapanje do metra dubine tokom maksimalno trideset minuta.

Cena i sitne začkoljice

Garmin inReach Messenger dolazi sa cenom od 300 dolara, međutim postoji i jedna začkoljica pored cene koja je već poveća (naravno, ne za profesionalce kojima su ovakve naprave neophodne). Naime, postoje tri nivoa mesečne pretplate.

  • Sigurnosna pretplata: 15 dolara mesečno, 10 tekstualnih poruka u paketu, svaka naredna poruka 0,50 dolara.
  • Rekreativna pretplata: 35 dolara mesečno, 40 tekstualnih poruka u paketu, svaka naredna poruka 0,50 dolara.
  • Ekspediciona pretplata: 65 dolara mesečno, neograničeni broj tekstualnih poruka.
43702D2.jpg

Ma, šta mi je teško da uperim iPhone 14 u satelit!

Benchmark.

Danas objavljeno

Ruski hakeri ukrali više od 50 miliona lozinki

V.R.

Neredi u najvećoj fabrici iPhone telefona u Kini

V.R.

Google Workspace donosi poboljšanu pretragu Gmail prepiske

V.R.

Ostavite komentar