26. Septembra 2020.

“Garantujem da Bogdan gleda na Kingse i misli: ‘Da li želim da budem ovde'”

Big Portal

Njih dvojica su se u podkasti dotakli odluka koje Kingsi treba da donesu na jesen kada krene “prelazni rok”.

Jedno od glavnih pitanja je – šta će biti sa Bogdan Bogdanovićem?

Bogdan je ograničeno slobodan košarkaš, prethodne tri godine proveo je u Sakramentu i ova franšiza ima opciju da izjednači svaku ponudu i time ga zadrži u timu.

Međutim, pitanje je da li će se to desiti jer dolazi ugovor Dierona Foksa, a Hild i Barns su već dobili veliki novac, te treba pronaći mesta i za Bogdana.

Imate situaciju sa Badijem Hildom. On sebe ne vidi kao šestog košarkaša. Nije zadovoljan sa tom ulogom. To je problem koji neće nestati, a dali ste mu novac startera. Da li ćete pokušati da ga trejdujete? Šta možete da dobijete zauzvrat?“, rekao je Amik i dodao:

Bogdan Bogdanović je ograničeno slobodan košarkaš i garantujem vam da Bogdan gleda na ovu situaciju i misli: ‘Da li želim da budem deo ovoga?’. Ne možete da ga krivite ako je skeptičan povodom situacije u Sakramentu“.

Prema pisanju američkog novinara Kita Smita, Atlanta Hoksi, Njujork Niksi, Detorit Pistonsi, Šarlot Hornetsi, Majami Hit i Finiks Sansi su u dobroj situaciji u trci za potpis Bogdana Bogdanovića, jer im se nalazi na listi želja i mogu da ga priušte, a Kingsi će imati 48 sati da izjednače ponudu.

Tehničke prirode radi, on će postati ograničeno slobodan košarkaš (RFA) tek kada mu stigne ponuda zvana “Qualifying offer” vredna 10.6 miliona dolara, pa će Kingsi moći da izjednače svaku sledeću koja mu stigne na adresu.

Postoji šansa za “sign and trade” opciju, koja znači da bi Kingsi potpisali Bogdana Bogdanovića i momentalno ga poslali u neku drugu franšizu koja njegov ugovor može da priušti. Takvi se dogovori uglavnom prave pred potpisivanje ugovora.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare