Gamecube koncept modifikovan u pravu konzolu - BIGportal.ba
PlayGameR Tehnologija

Gamecube koncept modifikovan u pravu konzolu

Pre 15 godina su se pojavile fotografije lažne, prenosive Gamecube konzole. Renderi su prikazivali ručnu konzolu u formatu laptopa, koja je izgledala previše dobro za period u kom se pojavila.

Ipak, pomenuti koncept je sada oživljen pomoću postojećih tehnologija, pa je jedan korisnik odlučio da uređaj modifikuje i načini ga stvarnim.

Konzolu je kreirao GingerOfOz, koji tvrdi da modifikovani Gamecube može da pokreće čitavu biblioteku igara, koje su objavljene za konzolu. Ipak, zanimljivo je da se u unutrašnjosti uređaja ne nalazi Gamecube.

Umesto te konzole, moder je koristio Wii, koji ima kompatibilnost sa svim Gamecube igrama, tako da ih podržava od starta.

Postavlja se pitanje, zašto se korisnik odlučio za Wii umesto Gamecube hardvera? Wii troši manje energije i lakše ga je modifikovati bez specijalne opreme. Zbog nižeg TDP-a, Wii zahteva manje dodatnog hlađenja, što ga čini lakšim za konvertovanje u ručnu konzolu.

Nažalost, modifikovani uređaj nema disk drajv, jer bi mu to značajno povećalo veličinu. Tu je samo lažni slot za diskove s prednje strane kućišta, kako bi se održala verodostojnost originalnog dizajna.

Danas objavljeno

YouTube dislajk taster služi samo za ukras?

Zeljka

Ovo će biti najbolji igrači u FIFA 23

Zeljka

Beskompromisne inovacije Huawei P50 Pro telefona

Zeljka

Ostavite komentar