Galić: Uskoro pritisak migranata na istočnoj granici - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

Galić: Uskoro pritisak migranata na istočnoj granici

Granična policija BiH ima informacije da se na području Grčke nalazi oko 100.000 migranata koji čekaju da preko BiH krenu prema Hrvatskoj, a i desetak hiljada njih u Srbiji treba očekivati da će vrlo brzo vršiti pritisak na istočnu stranu granice, izjavio je direktor ove policijske agencije Zoran Galić.

“To je globalni problem koji će trajati”, rekao je Galić.

On je napomenuo da BiH nije opterećena migrantima sa ratnog područja, već da je riječ o izbjeglicama od kojih mnoge dolaze iz zemalja koje su mnogo jače u ekonomskom smislu od BiH.

“Mi se već suočavamo sa određenim pritiskom na granici, i to najviše na području Zvornika. Formirali smo poseban tim za pomoć jedinicama na području Zvornika, ali i na području Bijeljine”, rekao je Galić za “Dnevni avaz”.

On je istakao da je Granična policija deficitarna u ljudskim resursima, ali i kada je riječ o zakonskim rješenjima, te da su brojna opterećenja zadesila ovu policiju koja treba da odgovori na migrantsku krizu.

Ministar bezbjednosti u Savjetu ministara Fahrudin Radončić rekao je juče da u ovom trenutku skoro 100.000 ljudi čeka u Grčkoj da preko BiH krene ka Hrvatskoj.

AGENCIJE

Danas objavljeno

Austrija dobila Vladu, kancelar i novi ministri položili zakletvu

M.

Srbija: Јoš 1.565 zaraženih, preminulo 38 osoba

M.

Akcija “Trik”: Dva lica lišena slobode, pretresi u toku

M.

Ostavite komentar