Galerija: Lexus RX za 2020. - BIGportal.ba
Auto-moto Noviteti

Galerija: Lexus RX za 2020.

Lexus je osvežio svoj SUV koji spada među najprodavanije premijum modele u SAD.

U 2018. japanski proizvođač isporučio je kupcima na američkom tržištu preko 111.000 primeraka modela RX, što ovaj automobil čini najpopularnijim premijum SUV-om na tom tržištu. Poređenja radi, Audi je iste godine prodao u SAD 61.835 vozila Q5, a Mercedes 62.435 jedinica modela GLC.

Kako bi zadržao fokus kupaca premijum vozila na svom modelu, Lexus je izvršio određena unapređenja na automobilu koji je na tržištu već skoro 4 godine.

Blago je restilizovana spoljašnjost SUV-a, diskretnom promenom dizajna farova i preoblikovanjem branika i svetala za maglu. Specifična maska hladnjaka, koja je karakteristična za novije modele ovog japanskog proizvođača, ostala je praktično ista, dok su pozadi restilizovane svetlosne grupe.

Model za 2020. imaće u ponudi i nove 18 i 20-inčne točkove, a proširena je i paleta boja spoljašnjosti sa dve nove nijanse – “Moonbeam Beige Metallic” i “Nori Green Pearl”.

Novine su prisutne i u putničkoj kabini, pa će tako sve verzije Lexusa RX standardno biti opremljene 8-inčnim ekranom multimedijalnog sistema, dok će veliki displej od 12,3 inča biti na raspolaganju kao doplatna opcija.

Ekran je osetljiv na dodir, ali vozač može da upravlja njegovim funkcijama i pomoću “touchpad”-a koji se nalazi na centralnoj konzoli.

Multimedijalni uređaj sada podržava i Apple CarPlay i Android Auto sisteme za lakše povezivanje sa smartfon uređajima, a novi RX opremljen je i unapređenom funkcijom glasovnih komandi.

Lexus navodi da je poboljšao i upravljivost automobila i sistem oslanjanja, a takođe je smanjen rizik od prevrtanja. Unapređeno ogibljenje uticalo je i na smanjenje buke i vibracija tokom vožnje.

RX za 2020. krcat je sistemima pomoći vozaču, pa su tako standardni deo opreme asistenicja za čitanje znakova pored puta, sistem za održanje vozila u okvirima vozne trake, detekcija biciklista u dnevnim uslovima vožnje, inteligentni adaptivni tempomat i unapređeni sistem za sprečavanje sudara.

Osim standardne verzije, kupci će moći da izaberu i jedan od dva opciona F Sport paketa opreme. Ovi paketi pored estetskih, donose i mehaničke modifikacije za potpuno uživanje u sportskoj vožnji, kažu u fabrici.

Lexus RX za 2020. u SAD će se prodavati u varijantama RX 350L, 450 h i 450 hL. Poslednje dve su hibridi sa 3.5 litarskim V6 benzincem kome pomažu 3 elektromotora, a ukupna kombinovana snaga pogonskog sistema je 308 ks.

Lexus RX 350L ispod haube takođe ima 3.5 V6 koji proizvodi 295 ks.

Proizvodnja modela RX za 2020. počeće u trećem kvartalu ove godine.

B92

Danas objavljeno

Završeno! Stellantis – četvrti na svijetu

D

Kako će izgledati redizajnirani Volkswagen Polo?

D

BMW “odbacuje” automatski mjenjač sa dva kvačila

D

Ostavite komentar