Galaxy S11 stiže sa SAMOLED ekranom - BIGportal.ba
Mobilni svijet Tehnologija

Galaxy S11 stiže sa SAMOLED ekranom

Već godinama unazad, Samsung je lider kada je u pitanju prodaja mobilnih telefona, ali takođe, neprikosnoven kada su u pitanju displeji na mobilnim telefonima.

Ne samo kada su u pitanju mobilni telefoni ovog proizvođača – Samsung je i najveći dobavljač kvalitetnim displejima skoro svih ostalih proizvođača mobilnih telefona.

Neretko smo izricali najviše ocene za kvalitet displeja na Samsung telefonima a sada južnokorejski proizvođač ide dalje: u matičnoj zemlji Samsung je upravo patentirao SAMOLED tehnologiju ekrana koja bi trebala da debituje na Samsung Galaxy S11 odnosno Fold 2 telefonima. Odmah da naglasimo, uopšte se ne radi o Super AMOLED tehnologoji koja je bila aktuelna pre nekoliko godina, ovo je nešto sasvim novo.

Očekuje se da ovi telefoni, ili barem Galaxy S11 debituju tokom MWC sajma u Barseloni u februaru 2020. godine. Naravno, logično je očekivati da će SAMOLED tehnologija doneti još bolji kvalitet prikaza i da će u Samsung telefonima zameniti aktuelni Dynamic AMOLED tip ekrana.

Kalkuliše se da će Samsung Galaxy S11 doneti osvežavanje ekrana od čak 120Hz a znate i sami koliko nam se tokom testiranja dopao takođe Samsungov, 90Hz ekran koji se našao u ovogodišnjim OnePlus 7 Pro i OnePlus 7T Pro telefonima. Pretpostavlja se i da će Samsung Galaxy S11 stizati sa ekranom odnosa stranica 20:9.

Izvor: Letsgodigital

Danas objavljeno

Novi Dell monitori imaju izdižuću kameru i mikrofone sa utišavanjem buke

Vanja A

Novi MacBook Pro modeli bi mogli imati izrez u displeju

Vanja A

Hakeri ukrali 60 GB podataka – objavili video snimak kao potvrdu

V.R.

Ostavite komentar