5. Januara 2022.

Galaktoboureko: Slatkiš s gotovim korama i bogatim kremom

Big Portal

Potrebno je:

300 g gotovih tankih kora
500 ml mleka
3 jaja
5 kašika griza
100 g maslaca
100 g šećera
1 kašike ekstrata vanile

Preliv:

500 ml vode
150-200 g šećera
sok narandže
2 kesice vanil šećera

Priprema:

Prvo skuvati sirup (šećer, vanila, sok narandže), koji će biti potreban da se prelije preko vruće poslstice. Umutite jaja i dodati malo mleka. Ostatak mleka staviti na šporet, dodati šećer i vanilin šećer, pa kad provri dodati griz i skuvati. Dodati umućena jaja i u vrelo staviti 50 g maslaca. Mešati da se izjednači. Na kraju dodati 1 kašiku ekstrata vanile. Pleh premažite maslacem, pa dodajte koru i izravnajte, preko maslac, pa kora, pa maslac, pa kora i tako polovina kora. Sipati sav griz, pa ponoviti sa korama i maslacem. Oštrim nožem iseći kore po želji bar gornji deo. Premazati maslacem i peći na 200 C 40 min. Iseći burek do kraja na zasečenim delovima i preliti hladnim sirupom. Ostaviti da se potpuno ohladi.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare