GADAFI je bio opsjednut KONDOLIZOM RAJS - 10 nevjerovatnih činjenica koje možda niste znali! - BIGportal.ba
Magazin Zanimljivo

GADAFI je bio opsjednut KONDOLIZOM RAJS – 10 nevjerovatnih činjenica koje možda niste znali!

Lista od 10 zanimljivih činjenica.

1) Sedamdesetih godina, grad Fort Louderdejl, Florida, pokušao je da stvori svoj veštački koralni greben bacivši oko 2 miliona polovnih guma u ​​okean. Naravno, nastala je ekološka katastrofa i pripadnici vojske su morali da izrone sve te gume.

2) Valter Bruning prestao je da puši cigare u 103. godini jer su postale preskupe. U 108. godini ponovo je počeo da puši cigare nakon što je primio cigare na poklon. Na kraju je doživeo 114,5 godina i bio je poslednji preživeli čovek rođen 1800-ih.

Policija u Finskoj uspela je da uhvati lopova uz pomoć mrtvog komarca.

3) Preko 8.000 muzičkih dela je tajno stvoreno u nacističkim koncentracionim logorima; uključujući simfonije, opere i pesme škrabane po svemu, od omota hrane do vreća krompira. Jedan zatvorenik je čitavu simfoniju komponovao na toalet papiru koristeći ugljen koji mu je dat kao lek protiv dizenterije.

4) Policija u Finskoj veruje da je uhvatila kradljivca automobila uz pomoć mrtvog komarca kojeg je primetila u napuštenom vozilu. Policija je videla da je komarac nedavno sisao krv i odlučila je da insekta pošalje na analizu, a DNK se poklopila sa čovekom iz policijskog registra.

5) Gadafi je imao ozbiljnu opsednutost Kondolizom Rajs, obasipao ju je poklonima čija je vrednost dostigla 200.000 dolara, a poznati lokalni kompozitor napisao joj je pesmu pod nazivom “Crni cvet u Beloj kući”.

6) Godine 1879. procenjeno je da je za zavšetak Oksfordskog engleskog rečnika potrebno 10 godina. Za pet godina stigli su do reči „mrav“ (Ant). Potom je usledio javni poziv čitaocima da pomognu. Rečnik je završen 44 godine kasnije. Izdavači sada procenjuju da bi jednoj osobi trebalo 120 godina da ga sama otkuca.

7) Godine 1999. grupa hakera otkrila je da može da uđe u bilo koji Hotmail nalog jednostavnim unosom „eh“ kao lozinke. Majkrosoft je ispravio grešku u roku od dva sata.

8) Beverli Hils, Kalifornija, nazvan je po Beverli Farms, Masadžusets, koji je dobio ime po gradu Beverli u Engleskoj, koje je u 10. veku nastalo od naziva „Beverlak“, što znači „dabrovo jezero“, zbog velikog broja dabrova u oklini jezera.

9) Šepanje je bilo hir u viktorijanskoj Engleskoj. Mlade žene su se divile pravom šepanju Aleksandre od Danske, neveste princa od Velsa. Žene su lažno šepale kako bi oponašale “Aleksandrino šepanje”. Trgovci u to vreme prodavali su parove cipela sa jednom visokom potpeticom i jednom niskom.

10) Godine 1967. sovjetski kosmonaut Vladimir Komarov poginuo je u nesreći tokom misije Sojuz 1, što ga je učinilo prvim čovekom koji je umro u svemirskom letu. Komarov je bio svestan greške u dizajnu šatla i posebno je zatražio od vlasti da mu posle misije održe sahranu sa otvorenim kovčegom.

Danas objavljeno

Dadilja djece Anđeline Džoli: “Sklona je piću”

Vanja A

Koza upala u kancelariju i ukrala papire

Vanja A

Trudnica se povezala sa skotnom macom lutalicom, pa postale majke u isto vrijeme

Vanja A

Ostavite komentar