G klasa dobila potenciju u imenu - BIGportal.ba
Auto-moto Noviteti

G klasa dobila potenciju u imenu

Mercedes G klasa je odavno puno više od radnog terenskog vozila, posebno kada uđete u segment s AMG-ovim potpisom.

A tu se sada našao poseban 4×4² model koji za osnovu uzima AMG-ovu izvedbu, konkretno G63. Prevedeno to znači da s jedne strane imate nezaustavljivog terenca koji zahvaljujući portalnim osovinama nudi pogled mosnih dizalica, a s druge 4.0 V8 biturbo motor kojem snage nikad nije nedostajalo.

To je još jedan u nizu dodatno podignutih specijalnih izvedbi, a ova će se moći raspoznati po karoserijskim preradama u vidu dodatnih obruba blatobrana ispod kojih se nalaze 22-inčne felge. Tu je i dodatna krovna LED rasvjeta, pa i brojni detalji od karbona. Konačno, vlasnik ovdje dobija rezervni točak punih dimenzija, ponosno zakačen na stražnja vrata.

Nova G klasa: Snalažljivi terenac kojem nikad ne nedostaje snage

Motor nije dotjerivan, a razlog je jer nije bilo potrebe. Ionako je s 585 KS i 850 Nm osjetno snažniji od prethodnika, ali i više nego dobra podrška za savladavanje terena. U tom slučaju mogućnosti su prilazni ugao od čak 45 stepeni, visina podnice na 351 mm te mogućnost prelaska vodene prepreke dubine do 910 mm. Impresivno, čak i za jednu G klasu.

Cijena još nije poznata, ali svi zainteresovani moraju biti brzi. Redizajn je blizu, kao i dolazak električnog EQG-a pa je pitanje koliko dugo će se ova izvedba zadržati u prodaji. U svakom slučaju, 250.000 evra je dobar orijentir.

(Index)

Danas objavljeno

Koliko električni automobili mogu još da pređu nakon što domet pokaže nula kilometara

V.R.

VW sprema električni pikap baziran na kombiju ID. Buzz

V.R.

Velika Britanija: Vozačima koji ne upale klimu za vrijeme vožnje prijete paprene kazne

V.R.

Ostavite komentar