FZO poslovni prostor u Trebinju platio 1,8 miliona KM - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

FZO poslovni prostor u Trebinju platio 1,8 miliona KM

Zašto je poslovni prostor u Trebinju Fond zdravstvenog osiguranja platio 1,8 miliona i zašto ga ne može uknjižiti pitanja su koja je opozicija uputila ministru zdravlja i Fondu zdravstvenog osiguranja.

Fond zdravstvenog osiguranja platio je poslovni prostor u Trebinju 1,8 miliona maraka a taj isti poslovni prostor ranije čovjek koji ga je prodao Fondu platio je 400 000 maraka, trdi opozicija u Srpskoj.

Povrh svega fond taj prostor ne može da uknjiži jer je sud raskinuo kupoprodajni ugovor između čovjeka koji ga je prodao fondu i investitora u čijoj zgradi se nalazi poslovni prostor.

Poslanik SDS-a Miladin Stanić je zbog svega zatražio ostavku ministra zdravlja Alena Šeranića. Ministar zdravlja je samo kratko poručio da nema namjeru da komentariše sudske presude.

Opozicija je optužila poslanike vladajućih stranaka da ćute na očigledan kriminal ali su im pojedini iz vladajućih redova odgovorili da ne mogu raspravljati o nečemu o čemu nemaju dovoljno informacija.

Informacije je zato imao direktor Fonda zdravstvenog osiguranja. Dejan Kusturić tvrdi da je zaštitu svojih interasa u ovom slučaju fond pokrenuo polovinom prošle godine, da su podnesene krivične prijave a da su sredstva sa računa fonda skinuta sudskom odlukom. Kusturić tvrdi i da je bivše rukovodstvo fonda kupovinu poslovnog prostora odradilo po zakonu, nakon javnog tendera.

Poslanik Nebojša Vukanović kaže da je nevjerovatno da u Fondu nisu provjerili sve detalje prije kupovine. Pita i kako je moguće da takav poslovni prostor uopšte bude plaćen 1,8 miliona maraka.

BN TV

Danas objavljeno

Putin u petak sa liderima oslobođenih teritorija, potpisivanje sporazuma o ulasku u sastav Rusije

M.

Peskov: Incidenti na gasovodima liče na teroristički čin

M.

Amerika “čuva” Seul, a Kim lansira

M.

Ostavite komentar