FUP izuzima dokumentaciju iz MUP-a i Vlade TK - BIGportal.ba
Hronika Republika Srpska / BiH Vijesti

FUP izuzima dokumentaciju iz MUP-a i Vlade TK

Po nalogu Tužilaštva Tuzlanskog kantona pripadnici Federalne uprave policije FBiH izuzimaju materijalnu dokumentaciju iz MUP-a TK i Vlade TK vezanu za imenovanje novog direktora Uprave policije MUP-a TK Safeta Ibrahimovića.

Tužilaštvo Tuzlanskog kantona saopštilo je da se preduzimaju sve potrebne mjere i radnje u cilju utvrđivanja da li su prilikom imenovanja direktora Uprave policije TK prekršene odredbe Zakona o unutrašnjim poslovima TK, kao i provjere o drugim okolnostima koje se vezuju za postupak imenovanja novog komesara.

“Saslušavaju se i određeni svjedoci koji imaju saznanja o postupku imenovanja”, dodaje se u saopštenju.

Kako se pojašnjava ove provjere se obavljaju u sklopu već ranije otvorene istrage protiv ministra unutrašnjih poslova TK Sulejmana Brkića koji je osumnjičen za produženo krivično djelo primanje nagrade ili drugog oblika koristi za trgovinu uticajem a vezano za protivzakonito djelovanje i miješanje u operativnu samostalnost direktora Uprave policije u ranijem periodu.

“Nakon obavljenih provjera će se donijeti odluka da li će biti proširena istraga protiv ministra unutrašnjih poslova TK, kao i to da li će istragom biti obuhvaćene i neke druge osobe”, zaključeno je u saopštenju.

NN

Danas objavljeno

Sve ruske trupe napustile Kazahstan

M.

Zemljotres u okolini Bjelovara

M.

Krivokapić podnio inicijativu za smjenu Abazovića

M.

Ostavite komentar