Fudbalska fešta: Završnica Lige šampiona i Lige Evrope u Portugalu!? - BIGportal.ba
Fudbal Sport

Fudbalska fešta: Završnica Lige šampiona i Lige Evrope u Portugalu!?

Evropska kuća fudbala bi trebalo da u narednih 15 dana donese odluku.

Svetska i evropska prvenstva u fudbalu do sada su se održavali u jednoj, eventualno dve zemlje, kao svojevrsni festival i proslava fudbala.

Sada bismo nešto slično mogli da dobijemo i u Ligi šampiona i Ligi Evrope, a destinacija mogla bi da bude – Portugal!

Iako bi to bilo iznuđeno rešenje zbog pandemije korona virusa, UEFA razmatra opciju da se njena dva klupska takmičenja završe u “fajnal ejt” formatu, na jednoj lokaciji!

Ovo piše katalonski “Mundo Deportivo”, koji navodi da bi time Istanbul ostao bez organizacije finala Lige šampiona, koje je prvobitno trebalo da bude odigrano 30. maja, odnosno prošle subote. Postoje indicije da su Turci spremni da se povuku iz eventualne organizacije zbog brojnih finansijskih problema u toj zemlji.

Odavno je postalo jasno da od tog datuma finala nema ništa, a UEFA se sprema da 17. juna donese zvaničnu odluku kako će sezona biti okončana.

Do tada je ostalo još 15 dana i španski mediji nagađaju da bi stadion Benfike “Da Luž” mogao da bude domaćin svih preostalih mečeva. Negde se navodi da je u igri čak i “Metropolitano” u Madridu, gde je Liverpul prošle godine osvojio Ligu šampiona.

Međutim, UEFA još uvek vaga šta joj je činiti i asocijacija evropskih klubova je forsira da tu odluku što pre donese.

Dosadašnja odluka je da bi se Liga šampiona nastavila 5. i 6. avgusta, a Liga Evrope dan kasnije, po čemu bi finala dva takmičenja bila igrana 26. avgusta (Liga Evrope) i 29. avgusta (Liga šampiona).

Ipak, sa ovako neodređenom situacijom, ništa od toga nije 100% sigurno. Portugalci će se svakako nadati da će fudbalska fešta stići u njihov Lisabon, a onda će biti prilike i za nas navijače da uživamo u najboljem evropskom fudbalu…

Mondo.rs

Danas objavljeno

Remi Zvezde u Danskoj!

Zeljka

Poraz Partizana u Beogradu

Zeljka

Prvi trijumf Efesa, pobjeda Reala, poraz Panatinaikosa

Zeljka

Ostavite komentar