Fudbalerima Arsenala smanjena plata za 12,5% - BIGportal.ba
Fudbal Sport

Fudbalerima Arsenala smanjena plata za 12,5%

Fudbaleri Arsenala, trener Mikel Arteta i njegov stručni štab pristali su na smanjenje plata od 12,5 odsto zbog krize izazvane pandemijom koronavirusa.

Arsenal je u današnjem saopštenju naveo da bi deo novca mogao biti vraćen, ako klub ispuni odredjene ciljeve u narednim sezonama, vezano za uspeh na terenu.

“Dogovor je postignut posle pozitivnih i konstruktivnih razgovora. U tim razgovorima svi su jasno razumeli težinu trenutne situacije izazvane pandemijom korona virusa i snažne želje igrača i trenera da pokažu podršku Arsenalovoj porodici. Smanjenje ukupne godišnje zarade od 12,5 odsto stupiće na snagu ovog meseca, a ugovori će biti potpisani narednih dana”, navodi se u saopštenju preneo je Skaj.

Arsenal je naveo da su svi u klubu ponosni i zahvalni igračima i trenerima što su zajedno podržali klub, ljude i zajednicu u teškom vremenu izazvanom pandemijom.

“Dogovor je zasnovan na pretpostavci da ćemo završiti ovu sezonu i primiti pune prihode od televizijskih prava. Ovako ostvarena ušteda pomoći će u pokrivanju nekih finansijskih rizika koje ove sezone imamo u vezi sa utakmicama i komercijalnim prihodom”, dodaje se u saopštenju.

Takmičenje u Premijer ligi prekinuto je početkom aprila i neće biti nastavljeno dok se za to ne stvore svi uslovi. Spekuliše se da takmičenje neće biti nastavljeno pre juna.

Danas objavljeno

Španci nemilosrdni prema Urugvaju, Katar siguran

V.R.

Boaći oprostio Zvezdi 250.000 evra

V.R.

Mbape: Da imam odgovor, dao bih ga danas

V.R.

Ostavite komentar