Fudbalerima Arsenala smanjena plata za 12,5% - BIGportal.ba
Fudbal Sport

Fudbalerima Arsenala smanjena plata za 12,5%

Fudbaleri Arsenala, trener Mikel Arteta i njegov stručni štab pristali su na smanjenje plata od 12,5 odsto zbog krize izazvane pandemijom koronavirusa.

Arsenal je u današnjem saopštenju naveo da bi deo novca mogao biti vraćen, ako klub ispuni odredjene ciljeve u narednim sezonama, vezano za uspeh na terenu.

“Dogovor je postignut posle pozitivnih i konstruktivnih razgovora. U tim razgovorima svi su jasno razumeli težinu trenutne situacije izazvane pandemijom korona virusa i snažne želje igrača i trenera da pokažu podršku Arsenalovoj porodici. Smanjenje ukupne godišnje zarade od 12,5 odsto stupiće na snagu ovog meseca, a ugovori će biti potpisani narednih dana”, navodi se u saopštenju preneo je Skaj.

Arsenal je naveo da su svi u klubu ponosni i zahvalni igračima i trenerima što su zajedno podržali klub, ljude i zajednicu u teškom vremenu izazvanom pandemijom.

“Dogovor je zasnovan na pretpostavci da ćemo završiti ovu sezonu i primiti pune prihode od televizijskih prava. Ovako ostvarena ušteda pomoći će u pokrivanju nekih finansijskih rizika koje ove sezone imamo u vezi sa utakmicama i komercijalnim prihodom”, dodaje se u saopštenju.

Takmičenje u Premijer ligi prekinuto je početkom aprila i neće biti nastavljeno dok se za to ne stvore svi uslovi. Spekuliše se da takmičenje neće biti nastavljeno pre juna.

Danas objavljeno

“Jokić je jedinstven – najveći problem je njegova brzina”

Vanja A

Kirjos: Ne izlazim na teren u kostimu klovna

Vanja A

Kolins: Ne mogu biti srećnija, trud se isplatio

Vanja A

Ostavite komentar