Fudbaleri Partizana u karantinu, čekaju na testiranje na koronavirus - BIGportal.ba
Fudbal Sport

Fudbaleri Partizana u karantinu, čekaju na testiranje na koronavirus

Savo Milošević, trener FK Partizan, rekao je da se svi igrači nalaze u karantinu iz predostrožnosti.

Milošević je povukao fudbalere u karantin i rekao kako bi testiranje trebalo da bude obavljeno u ponedeljak.

Polako svi postajemo zavisni od situacije kad je u pitanju virus. Juče sam odveo ekipu u karantin, kako bih probao da sačuvamomir u glavama igrača. Za ponedeljak su najavljena tesitranja na virus. Pre četiri dana zabranjeno je da svakom ko nije zasposlen ulaz na Sportski centar “Zemunelo”. Ekipa je izolovana, mere će biti još restriktivnije, zavisno od države i koraka koji se budu preduzimali na nacionalnom nivou. Sve uzkazuje da će situacija ovde da eskalira, ali nismo razmišljali da se preselimo na neku destinaciju poput Turske ili Dubaija, ne vidim da bilo ko u svetu razmišlja na taj način“.

Partizan u subotu od 15.30 gostuje Voždovcu u 26. kolu domaćeg šampionata.

“Već sada osećamo da ambijent nije najidealniji da bi se održavala sportska takmičenja. Ne mislim samo na fudbal, videli ste već da je u drugim sportovima sve suspendovano, tako da je teško fokusirati se na fudbal i sport kada ovakva jedna situacija utiče bukvalno na sve“, kazao je strateg crno-belih.

Milošević dodaje da je zdravlje svih najvažnije.

“Moramo prvo da uzmemo u obzir zdravlje, ovo postaje ozbiljan problem i razmišljati u takvim okolnostima o takmičarskom delu postaje besmisleno. Mislim da se neke stvari po meni podrazumevaju, a to je da su oni profesionalci, da ovde zarađuju platu i da li će igrati utakmice ili trenirati, nebitno je, to su njihove obaveze. Ali mislim da je to najmanji problem. Ako ovo eskalira, a na svetskom nivou pričamo o pandemiji, onda fudbal i sport tu postaju sekundarna stva”, zaključio je Savo.

Danas objavljeno

Rus oduševio Ameriku: Nokaut za 54 sekunde

Vanja A

Mikec najbolji strelac svijeta

Vanja A

Kirjos: Trener godine? Iskreno – ja

Vanja A

1 Komentar

Koronavirus i sport: Staju sve lige"petice", nema Formule 1 - BIGportal.ba 13 Marta, 2020 at 3:30 pm

[…] Fudbal – Fudbaleri Partizana u karantinu, čekaju na testiranje na koronavirus* Automoto – Formule 1 nema do maja* Odbojka – Svetska odbojkaška federacija (FIVB) odložila […]

Odgovori

Ostavite komentar