Fudbaleri Kosova* neće smjeti da igraju sa timovima iz Srbije, BiH i Rusije - BIGportal.ba
Fudbal Sport

Fudbaleri Kosova* neće smjeti da igraju sa timovima iz Srbije, BiH i Rusije

Fudbalska reprezentacija i ekipe Kosova* u kvalifikacijama za evropske lige, ili prvenstva, neće moći da igraju sa Srbijom, Bosnom i Hercegovinom i Rusijom

Kako navodi RSE, to je odluka UEFA i ne važi u slučajevima kada reprezentacije ili ekipe stignu do eliminacione faze ili finala nekog takmičenja.

Generalni sekretar Kosovskog fudbalskog saveza, Erol Saljihu rekao je za Radio Slobodna Evropa da bi se te eventualne utakmice igrale na neutralnom terenu.

“U pravnom smislu, ovo nisu pravila već izuzeci, zato što su još na početku Srbija i BiH pismeno zatražile da se izbegnu susreti naših ekipa, ali i reprezentacija Kosova na kvalifikacijama. U poslednjem trenutku i Rusija je tražila nešto slično. Odlukom komiteta UEFA-e odlučeno je da i Rusija ne igra sa kosovskim ekipama u svojoj državi, već barem na neutralnom terenu. Ovo je još jedan izuzetak”, kazao je Saljihu, a preneo Kossev.

Dodaje da će tako biti sve do finala evropskog prvenstva, kada se susreti ne mogu izbeći, ali će se utakmice igrati na neutralnim terenima.

Danas objavljeno

Zlatan parafira novi ugovor najkasnije u petak

Vanja A

Anćeloti: Superliga? Pogriješili su…

Vanja A

“Ako Jokić ne bude MVP, ne gledam više NBA”

Vanja A

Ostavite komentar