"Fudbal je poslije nas postao biznis, pokrenuli smo novu eru" - BIGportal.ba
Fudbal Sport

“Fudbal je poslije nas postao biznis, pokrenuli smo novu eru”

Luis Nazario de Lima Ronaldo, brazilski fudbaler, u karijeri je nastupao za dva ljuta rivala – Barselonu i Real Madrid.

U intervjuu za “DAZN” on se prisetio svog boravka u Španiji.

Ronaldo je u Kataloniji proveo jednu sezonu, postigao 47 golova na 49 mečeva i kada se očekivalo da produži ugovor sa Kataloncima, on je kao 21-godišnjak odlučio da ode u Inter, u tada najvećem transferu svih vremena za 27.000.000 evra.

“Na kraju te sezone potpisao sam novi ugovor sa Barselonom i odmah nakon toga otišao na reprezentativno okupljanje. Pet dana kasnije su me pozvali iz kluba i rekli mi da ipak ne mogu finiširati dogovor oko novog ugovora. Hteo sam ostati, ali stvari nisu bile u mojim rukama jer me očito klub nije poštovao i nije me cenio koliko vredim. Hteo sam da ostanem, ali nije bilo do mene”, rekao je Ronaldo.

U dresu nerazura je postao najbolji fudbaler sveta, a 2002. godine je otišao u Real, tadašnje čuvene “Galaktikose”.

“Roberto Karlos mi je u reprezentaciji stalno pričao o Madridu, o veličini Reala. Kasnije sam poželeo da se uverim u to. Došao sam u Real i bio je još veći od onog kakvim mi ga je predstavio Karlos. Neverovatno iskustvo, ali i veliki pritisak. Najbolji igrači sveta – Galaktikosi. Nakon nas fudbal je postao biznis, više se zarađivalo i igrači su se bolje prodavali. Pokrenuli smo novu eru”, dodao je Ronaldo.

Ronaldo je u Realu proveo narednih pet godina, da bi kasnije nastupao još za Milan i Korintijans, u kojem je završio karijeru 2011. godine.

Danas objavljeno

Vlahović: Živim svoj san

Zeljka

“Ukrao” Srbiji Olimpijske igre, pa izgubio 20 kilograma i preživio dramu

Zeljka

Orlando dao 50 miliona mladom centru

Zeljka

Ostavite komentar